Constructies plat dak

Constructies plat dak

Constructies voor een plat dak bestaan uit de draagconstructie en de dakbedekkingsconstructie. Het is onder andere van belang dat de constructie nooit geheel vlak is, aangezien er dan water op zou blijven staan. Dit zorgt voor een onnodig grote belasting, waardoor de constructie door zou kunnen zakken. Als het gevolg daarvan blijft er meer water op staan, wat zou kunnen bevriezen. Dit leidt tot schade aan de gehele dakconstructie.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Constructies plat dak

Constructies voor een plat dak zijn altijd gemaakt van hout of beton, we maken hiervoor eigenlijk geen gebruik van staal. We zorgen op die manier voor degelijke constructies, die we met een verloop van 3mm per 600mm of 4mm per 1000mm construeren.

Onderconstructie

Binnen de constructies voor een plat dak maken we allereerst altijd gebruik van een onderconstructie. Het is van belang dat deze in een goede conditie verkeert. Dit betekent dat de onderconstructie zowel schoon als droog, maar ook vlak en gaaf dient te zijn. Het vlakke betekent in dit geval ‘bijna’ vlak, terwijl de gaafheid ervoor zorgt dat de constructie die we hierop plaatsen geen schade op kan lopen. De onderconstructie zorgt voor de verdeling van het gewicht van de rest van de constructie, om dit vervolgens over te dragen aan de dragende constructie hieronder (de muren).

Warm dak constructie

We kunnen de constructies voor een plat dak op een aantal verschillende manieren vormgeven, afhankelijk van waar we de thermische isolatie aanbrengen. De meest toegepaste en daardoor bekende variant is de warm dak constructie. We zorgen er in dat geval voor dat we de thermische isolatie bovenop de onderconstructie aanbrengen, met daar tussen een dampremmende laag. Dit zorgt ervoor dat de onderconstructie de temperatuur van binnen aan zal nemen. Hierdoor maken we de kans op schade zo klein mogelijk. Deze plat dak constructie leidt niet snel tot schade en vorm daardoor een uitstekende optie wanneer u een dak vorm wilt laten geven.

Koud dak constructie

Vanuit het verleden kennen we aan de andere kant ook de koud dak constructie, al maken we daar tegenwoordig eigenlijk geen gebruik meer van. In dat geval zit de constructie van een plat dak net iets anders in elkaar, aangezien we de thermische isolatie onder de dakvloer aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de onderconstructie de temperatuur van de buitenlucht aan zal nemen. Deze zal meer schommelingen vertonen, maar er kan daarnaast ook inwendige condensatie in de dakvloer ontstaan. Is deze van hout? Dan kan dit hout gaan rotten. De plat dak constructie op basis van een koud dak brengt daardoor aanzienlijke problemen met zich mee.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *