Kunststof dakbedekking schuine daken

Kunststof dakplaten

Kunststof dakplaten bieden u de mogelijkheid voor een heel nieuwe vorm van dakbedekking te zorgen. Kunststof zorgt voor relatief lage kosten op het gebied van onderhoud, terwijl u aan de andere kant kunt rekenen op een lange levensduur. Dit zorgt ervoor dat het kunststof de laatste jaren flink in populariteit is toegenomen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Wat betreft de vorm heeft u een grote mate van vrijheid. U kunt binnen het kunststof onder andere gebruik maken van PVC, EPDM en ECB. Dit zijn materialen die we steeds vaker toepassen, om de dakbedekking van woningen en panden vorm te geven. De kunststof dakplaten vormen een speciale categorie binnen de kunststof dakbedekking.

Maatvoering kunststof dakplaten

U kunt de kunststof dakbedekking zoals kunststof dakplaten stuk voor stuk enkellaags uitvoeren. Het kunststof is beschikbaar in zeer grote formaten, waardoor het goed mogelijk is bijvoorbeeld een dak van een bedrijfspand te dekken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om EPDM tot maten van 1.000 vierkante meter te leveren. Het gewicht van het kunststof zal dan niet meer dan 1.700 kilogram bedragen, op basis van het zeer lichte gewicht van het kunststof voor de dakbedekking. Maakt u gebruik van PVC? Dan dient u een wapeningslaag aan te brengen, om het eventuele uitzakken hiervan te voorkomen.

Dakvoetdetail

Het is van belang om de kunststof dakplaten op een degelijke manier te verlijmen aan de rest van de dakconstructie. Gaat het bijvoorbeeld om een metaalprofiel? Zorg dan voor een goede verlijming om er zeker van te zijn dat er een waterdicht geheel zal ontstaan. Het dakvoetdetail zorgt voor een goede afsluiting van het dak, maar draagt daarnaast ook bij aan de isolatie van het geheel. Wat dat betreft zorgt u er met de kunststof dakplaten voor dat u gebruik kunt maken van een licht en voordelig dak, dat aan de andere kant de kwaliteit biedt waar u naar op zoek bent.

Dakvlakdetail

De kunststof dakplaten zorgen voor een mooi dakvlakdetail, dat lijkt op dat van een pannendak. Het is mogelijk om de platen over elkaar heen te leggen zoals we dat doen met dakpannen, waardoor er een mooi verloop ontstaat. Het is met kunststof dakplaten mogelijk om zowel een plat dak als een hellend dak te dekken. Indien u gebruik wenst te maken van een hellend of een gekromd dak vormt het kunststof een interessante keuze. Het materiaal laat zich gemakkelijk bewerken en heeft een laag uitzettingscoëfficiënt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hout.

Vele materiaalsoorten en uitvoeringen
Vele materiaalsoorten en uitvoeringen

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *