Onderhoud dakbedekking hellend dak

Het onderhoud van de dakbedekking van een hellend dak zorgt voor een optimale levensduur. Onderhoud aan het dak zorgt ervoor dat u op den duur niet te maken zal krijgen met lekkages, of andere vervelende situaties.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Zorg ervoor dat u bijvoorbeeld tijdig de panlatten vervangt, u de pannen zelf vervangt, de nokpannen vastzet of u de kilkeper repareert. U kunt hier zelf mee aan de slag gaan, of gebruik maken van een daarin gespecialiseerde onderneming die u graag van dienst is.

Dakinspectie
Dakinspectie

Panlatten vervangen

Wilt u een stuk van de panlat vervangen? Dan is het van belang om allereerst alle pannen die daarop steunen te verwijderen. U kunt het onderhoud aan uw dak uitvoeren door de panlat met een klauwhamer wat omhoog te wippen bij de tengel en deze weer omlaag te slaan, zodat u de spijkers er ter plekke uit kunt trekken. U kunt na het herstel van de panlat eventueel zorgen voor een steunlatje, om te voorkomen dat deze later weer een keer kapot zal gaan.

Onderhoud aan een schuurdak
Onderhoud aan een schuurdak

Pannen vervangen

Wilt u de pannen zelf vervangen, bijvoorbeeld omdat het glazuur van de keramische pannen af begint te schilferen, of de kwaliteit om een andere reden niet meer optimaal is? U kunt de pannen bijvoorbeeld vervangen nadat deze in de winter zijn gebarsten, om te voorkomen dat de ventilatie onder de pannen onvoldoende plaats zal vinden. Vervang de verschillende pannen en neem eventueel een exemplaar mee naar de bouwmarkt, om daar nieuwe aan te kunnen kopen. Het kleurverschil zal op termijn bijtrekken, dus daar hoeft u zich niet teveel zorgen over te maken.

Nokpannen vastzetten

De nokpannen bij veel woningen zijn op een speciale manier vastgezet, maar willen desalniettemin toch nog wel eens loskomen. Het is dan van belang om ze opnieuw aan te metselen. Krab eerst de oude specie weg met een steenbeitel, of tik licht met een hamer. Vervolgens dient u zowel de pan als de ondergrond goed na te maken, om het vervolgens winddroog te laten worden. Breng de nieuwe specie aan, voor het onderhoud van uw dak.

Kilkeper repareren

Wilt u zich binnen het dak onderhoud richten op de kilkeper? Dit is de binnenhoek tussen twee schuine dakvlakken, daar waar er vaak een zinken goot onder de pannen zit. U kunt bij een verteerde goot kiezen voor een kunststof goot, die u gemakkelijk op maat kunt maken. Nummer de pannen die u verwijdert, om deze in dezelfde volgorde terug te kunnen leggen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost een da

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *