Bitumen shingles

Bitumen shingles bieden u de mogelijkheid om voor de uitstraling van leien op uw dak te zorgen, terwijl u aan de andere kant gebruik kunt maken van een meer voordelig materiaal.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Bitumen shingles zijn gemaakt van een bitumineus product, dat aan de bovenkant is afgewerkt met een steenachtig materiaal. Het gaat bijvoorbeeld om leislag, waardoor de shingles de uitstraling van leien krijgen. De prijs ligt echter een stuk lager, terwijl de shingles leverbaar zijn in een aantal verschillende kleuren, om uw dak de juiste uitstraling te kunnen geven.

Kwaliteit van bitumen shingles

De levensduur van bitumen shingles bedraagt over het algemeen 20 jaar, vergelijkbaar met de vezelcement leien. Natuurleien kennen een levensduur van gemakkelijk 100 jaar, waardoor de kwaliteit daarmee niet te vergelijken valt. Dat neemt niet weg dat er op het gebied van bitumen shingles behoorlijk wat kwaliteitsverschillen bestaan.

U kunt gebruik maken van de betere exemplaren, met een polyestermat-inlage. Deze zijn gemaakt van gemodificeerd bitumen, waardoor de structuur beter behouden zal blijven. U kunt aan de andere kant tevens gebruik maken van shingles met een bepaalde structuur in het oppervlak, zoals die van een boomschors voor een meer natuurlijke uitstraling.

Stroken met bitumen shingles

U koopt de bitumen shingles in de vorm van stroken, die steeds drie tabs breed zullen zijn. Dit zorgt ervoor dat u dankzij de inkepingen aan de onderzijde van de strook met shingles de mogelijkheid heeft om het leimodel vorm te geven en voor een natuurlijke uitstraling te zorgen. Op de verpakking van de shingles kunt u een instructie vinden, voor het plaatsen van de stroken en het aanbrengen voor de gewenste uitstraling. Volg deze altijd op, of maak gebruik van een specialist die u kan helpen bij het aanbrengen van de bitumen shingles op het dak.

Meer informatie over bitumen dakbedekking

Overlap en maten

De shinglestroken zullen elkaar dakpansgewijs overlappen, waardoor de bekende uitstraling van de leien ontstaat. De dakhelling bepaalt in grote mate in hoeverre de verschillende stroken elkaar zullen overlappen, dus laat u daar door leiden. U kunt gebruik maken van verschillende maten shingles van bitumen, waardoor u ook hiermee aan de uitstraling van uw dak kunt werken. U heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om een wat grotere strook te kiezen voor een grootsere uitstraling, of het klein te houden bij een kleiner dak. Houd er rekening mee dat de hellingshoek van uw hellende dak minimaal 15 graden dient te zijn, maar dat u vanaf 20 graden gebruik dient te maken van een laag gebitumineerd glasvlies of een gebitumineerde polyestermat. Het dak zal anders niet sneeuw- en winddicht zijn.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *