Dakbedekking-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Privacy | Disclaimer | Contact | Sitemap | VOOR DAKDEKKERS

Warm dak constructie

Warm dak constructie

We kunnen een dak op verschillende manieren construeren. We maken in Nederland gebruik van 3 verschillende constructies. We spreken van warme daken, koude daken en omgekeerde daken. Een warm dak constructie zorgt voor isolatie op de onderconstructie, waardoor deze de binnentemperatuur aan zal nemen.

Dankzij de goede isolatie zorgt dit voor een grote mate van comfort. Het is wat dat betreft niet vreemd dat we in Nederland veel gebruik maken van een warm dak constructie, met name binnen moderne woningen. We hebben hier doorgaans weinig omkijken naar, aangezien de onderconstructie weinig te verduren krijgt.

Isolatie op onderconstructie

Op het moment dat we zorgen voor een warm dak constructie is het van groot belang om de opbouw juist voor ogen te krijgen. Van binnen naar buiten onderscheiden we allereerst de onderconstructie, die we gebruiken om de belasting van de rest van de dakconstructie te verdelen en over te brengen op de dragende constructie. Vervolgens brengen we een dampremmende laag of sluitlaag aan, nog voordat er sprake is van thermische isolatie. Dit vormt de volgende laag, die we uiteindelijk kunnen afwerken met het dakbedekkingssysteem. Dit zorgt ervoor dat we de onderconstructie op een degelijke manier van de buitenlucht kunnen beschermen.

Binnentemperatuur

Een warm dak constructie zorgt voor een uitstekende bescherming van de onderconstructie, zowel tegen de verschillende weersinvloeden als de temperatuur waarmee we te maken krijgen. De onderconstructie zal in dit geval de binnentemperatuur aannemen, waardoor we er zeker van kunnen zijn dat deze min of meer constant is. De temperatuur binnen zal minder schommelingen laten zien dan de buitentemperatuur en bijvoorbeeld niet of nauwelijks het vriespunt bereiken. Dit zorgt ervoor dat de onderconstructie minder te verduren krijgt. Wat dat betreft is het niet vreemd dat deze dak constructie het meest voorkomt in Nederland, vooral wanneer we kijken naar moderne vormen van dakopbouw.

Licht hellend dak bedekt met bitumen

Bekende toepassing

In Nederland is de warm dak constructie een bekende toepassing binnen de moderne dakopbouw, mede omdat dit over het algemeen weinig problemen met zich meebrengt. We hebben hier weinig omkijken naar, waardoor het dak lang mee zal gaan en de eventuele kosten tot een minimum beperkt blijven.

Alternatieven voor een warm dak constructie zijn de koud dak constructie, het omgekeerde dak en in theorie ook het ongeïsoleerde dak. Dat neemt niet weg dat we de alternatieven nog maar weinig toepassen, al zien we ze vanuit het verleden nog wel eens voorbij komen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Constructies plat dak

Onderconstructie De onderconstructie maakt een essentieel onderdeel uit van het platte dak. Het is het dakdeel dat...

Warm dak constructie We kunnen een dak op verschillende manieren construeren. We maken in Nederland gebruik van 3 vers...

Koud dak constructie De koud dak constructie vormt een alternatief voor de warm dak constructie en het omgekeerde dak....

Omgekeerd dak constructie De omgekeerd dak constructie is eigenlijk een bijzondere vorm van een warm dak constructie. Dat h...

Niet-ge´soleerd dak Wenst u gebruik te maken van een niet ge soleerd dak? Dit is een wat vreemde eend in de bijt, aan...

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl