Warm dak constructie

Warm dak constructie

We kunnen een dak op verschillende manieren construeren. We maken in Nederland gebruik van 3 verschillende constructies. We spreken van warme daken, koude daken en omgekeerde daken. Een warm dak constructie zorgt voor isolatie op de onderconstructie, waardoor deze de binnentemperatuur aan zal nemen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Dankzij de goede isolatie zorgt dit voor een grote mate van comfort. Het is wat dat betreft niet vreemd dat we in Nederland veel gebruik maken van een warm dak constructie, met name binnen moderne woningen. We hebben hier doorgaans weinig omkijken naar, aangezien de onderconstructie weinig te verduren krijgt.

Isolatie op onderconstructie

Op het moment dat we zorgen voor een warm dak constructie is het van groot belang om de opbouw juist voor ogen te krijgen. Van binnen naar buiten onderscheiden we allereerst de onderconstructie, die we gebruiken om de belasting van de rest van de dakconstructie te verdelen en over te brengen op de dragende constructie. Vervolgens brengen we een dampremmende laag of sluitlaag aan, nog voordat er sprake is van thermische isolatie. Dit vormt de volgende laag, die we uiteindelijk kunnen afwerken met het dakbedekkingssysteem. Dit zorgt ervoor dat we de onderconstructie op een degelijke manier van de buitenlucht kunnen beschermen.

Binnentemperatuur

Een warm dak constructie zorgt voor een uitstekende bescherming van de onderconstructie, zowel tegen de verschillende weersinvloeden als de temperatuur waarmee we te maken krijgen. De onderconstructie zal in dit geval de binnentemperatuur aannemen, waardoor we er zeker van kunnen zijn dat deze min of meer constant is. De temperatuur binnen zal minder schommelingen laten zien dan de buitentemperatuur en bijvoorbeeld niet of nauwelijks het vriespunt bereiken. Dit zorgt ervoor dat de onderconstructie minder te verduren krijgt. Wat dat betreft is het niet vreemd dat deze dak constructie het meest voorkomt in Nederland, vooral wanneer we kijken naar moderne vormen van dakopbouw.

Bekende toepassing

In Nederland is de warm dak constructie een bekende toepassing binnen de moderne dakopbouw, mede omdat dit over het algemeen weinig problemen met zich meebrengt. We hebben hier weinig omkijken naar, waardoor het dak lang mee zal gaan en de eventuele kosten tot een minimum beperkt blijven.

Alternatieven voor een warm dak constructie zijn de koud dak constructie, het omgekeerde dak en in theorie ook het ongeïsoleerde dak. Dat neemt niet weg dat we de alternatieven nog maar weinig toepassen, al zien we ze vanuit het verleden nog wel eens voorbij komen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *