Dakbedekking-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Privacy | Disclaimer | Contact | Sitemap | VOOR DAKDEKKERS

Niet-ge´soleerd dak

Niet-ge´soleerd dak

Wenst u gebruik te maken van een niet geïsoleerd dak? Dit is een wat vreemde eend in de bijt, aangezien we er voor woningen eigenlijk nooit gebruik van maken. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er toepassingen denkbaar zijn, waarin we niet de behoefte hebben aan isolatie.

Een niet geïsoleerd dak kan dan een aanzienlijke besparing op de kosten betekenen. Wat dat betreft laten we de dakplaten isolatie in bepaalde gevallen achterwege, iets wat er tevens voor zorgt dat de hoogte van de constructie een stuk kleiner uit zal vallen.

Beplating en dakbedekkingssysteem

Een niet geïsoleerd dak zit op een relatief eenvoudige manier in elkaar. We maken allereerst gebruik van een draagconstructie, bijvoorbeeld in de vorm van muren van een pand of een hal. Op die draagconstructie plaatsen we een hout- of steenachtige beplating. Dit zorgt ervoor dat we een degelijke onderconstructie aan kunnen brengen, om de belasting op een evenredige manier te verdelen en uiteindelijk door te geven. Tenslotte plaatsen we hier het dakbedekkingssysteem op. Er is geen sprake van een dampremmende laag of thermische isolatie, het gaat puur om de constructie van het dak zelf.

Niet ge´soleerde schuur kost veel energie

Verwachte gebruik

Indien u gebruik wenst te maken van een niet geïsoleerd dak is het van groot belang om vooraf na te denken over de bestemming van het object. Wenst u gebruik te maken van een ruimte die de buitentemperatuur aan mag nemen, of waarvan ook de muren geen sluitend geheel vormen? Ga uit van de situatie die u zowel op de korte als de lange termijn verwacht, om na te gaan of het van belang is om isolatie aan te brengen. Indien u kiest voor een niet geïsoleerd dak valt dit later niet zomaar alsnog te isoleren, in dat geval dient u een nieuw dak aan te laten brengen.

Beoordelen thermisch en hygrisch gedrag

Het is bij het plaatsen van een niet geïsoleerd dak altijd van belang om een beoordeling te laten maken van het thermisch en hygrisch gedrag. Welke temperatuur van de onderconstructie kunnen we verwachten en hoe zullen de verschillende materialen reageren op schommelingen hierin? Dankzij de berekeningen op dit gebied is het mogelijk meer inzicht te krijgen in het gedrag dat een niet geïsoleerd dak zal gaan vertonen. Dit verkleint de risico’s op eventuele bouwschade en kan eventuele problemen al in een vroeg stadium aan ons duidelijk maken.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Constructies plat dak

Onderconstructie De onderconstructie maakt een essentieel onderdeel uit van het platte dak. Het is het dakdeel dat...

Warm dak constructie We kunnen een dak op verschillende manieren construeren. We maken in Nederland gebruik van 3 vers...

Koud dak constructie De koud dak constructie vormt een alternatief voor de warm dak constructie en het omgekeerde dak....

Omgekeerd dak constructie De omgekeerd dak constructie is eigenlijk een bijzondere vorm van een warm dak constructie. Dat h...

Niet-ge´soleerd dak Wenst u gebruik te maken van een niet ge soleerd dak? Dit is een wat vreemde eend in de bijt, aan...

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl