Niet-geïsoleerd dak

Niet-geïsoleerd dak

Wenst u gebruik te maken van een niet geïsoleerd dak? Dit is een wat vreemde eend in de bijt, aangezien we er voor woningen eigenlijk nooit gebruik van maken. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat er toepassingen denkbaar zijn, waarin we niet de behoefte hebben aan isolatie.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Een niet geïsoleerd dak kan dan een aanzienlijke besparing op de kosten betekenen. Wat dat betreft laten we de dakplaten isolatie in bepaalde gevallen achterwege, iets wat er tevens voor zorgt dat de hoogte van de constructie een stuk kleiner uit zal vallen.

Beplating en dakbedekkingssysteem

Een niet geïsoleerd dak zit op een relatief eenvoudige manier in elkaar. We maken allereerst gebruik van een draagconstructie, bijvoorbeeld in de vorm van muren van een pand of een hal. Op die draagconstructie plaatsen we een hout- of steenachtige beplating. Dit zorgt ervoor dat we een degelijke onderconstructie aan kunnen brengen, om de belasting op een evenredige manier te verdelen en uiteindelijk door te geven. Tenslotte plaatsen we hier het dakbedekkingssysteem op. Er is geen sprake van een dampremmende laag of thermische isolatie, het gaat puur om de constructie van het dak zelf.

Verwachte gebruik

Indien u gebruik wenst te maken van een niet geïsoleerd dak is het van groot belang om vooraf na te denken over de bestemming van het object. Wenst u gebruik te maken van een ruimte die de buitentemperatuur aan mag nemen, of waarvan ook de muren geen sluitend geheel vormen? Ga uit van de situatie die u zowel op de korte als de lange termijn verwacht, om na te gaan of het van belang is om isolatie aan te brengen. Indien u kiest voor een niet geïsoleerd dak valt dit later niet zomaar alsnog te isoleren, in dat geval dient u een nieuw dak aan te laten brengen.

Daken van voor 1993 kunnen geïsoleerd zijn met asbestisolatie.

Beoordelen thermisch en hygrisch gedrag

Het is bij het plaatsen van een niet geïsoleerd dak altijd van belang om een beoordeling te laten maken van het thermisch en hygrisch gedrag. Welke temperatuur van de onderconstructie kunnen we verwachten en hoe zullen de verschillende materialen reageren op schommelingen hierin? Dankzij de berekeningen op dit gebied is het mogelijk meer inzicht te krijgen in het gedrag dat een niet geïsoleerd dak zal gaan vertonen. Dit verkleint de risico’s op eventuele bouwschade en kan eventuele problemen al in een vroeg stadium aan ons duidelijk maken.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *