Dakbedekking platte daken

Dakbedekking platte daken

Denkt u na over dakbedekking voor platte daken? U kunt hiervoor gebruik maken van hout of staal, we werken eigenlijk nooit met staal. Houd er rekening mee dat het van belang is om het dak ‘vlak’ te maken, maar dat er altijd sprake dient te zijn van een afschot. Dit dient minimaal 3 graden te zijn, wat betekent dat het verloop 16mm per meter dient te bedragen. U zorgt er op die manier voor dat er geen water op het platte dak blijft staan. Met name tijdens perioden van vorst zou dat anders tot vervelende schade kunnen leiden.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Dakbedekking platte daken

Constructies plat dak

U kunt met het ook op dakbedekking voor platte daken denken aan een aantal verschillende constructies. Maak hiervoor gebruik van een houten of een steenachtige (betonnen) dakvloer, afhankelijk van de voorkeur die u heeft en de dakbedekking waar u gebruik van wenst te maken.

Met het oog op de constructies heeft u de keuze uit een warm dak constructie, een koud dak constructie of een omgekeerd dak. U kunt in theorie ook kiezen voor een niet-geïsoleerd dak, al vormt dat voor een woning doorgaans geen optie. Houd rekening met de onderconstructie en zorgt ervoor dat u het totale gewicht aan de hand van een bouwkundige berekening laat bepalen.

Oude dakbedekking

Wilt u de dakbedekking op een plat dak opnieuw aanbrengen, bijvoorbeeld omdat u het idee heeft dat de isolatie (Rc-waarde) beter kan? In dat geval kunt u de oude dakbedekking volledig verwijderen en nieuwe aanbrengen, maar u kunt er daarnaast voor kiezen om de oude dakbedekking eerst te laten beoordelen. Vertoont deze nog geen grote gebreken? Kies dan voor nieuwe isolatie tussen de lagen, of zelfs op de bestaande dakbedekking. Houd er in de beide gevallen rekening mee dat u het dakniveau niet te ver kunt verhogen, om problemen met de afwatering te voorkomen.

Dakbedekking aanbrengen

Wilt u de dakbedekking op platte daken aanbrengen? U kunt dit doen door de dakbedekking los te leggen en gebruik te maken van een ballastlaag. Met dit laatste zorgt u ervoor dat het materiaal niet op kan gaan waaien en u er veilig overheen kunt lopen. Daarnaast kunt u de dakbedekking deels of gedeeltelijk plakken, door gebruik te maken van een bitumenprimer op een steenachtige ondergrond. Maakt u gebruik van een houten dakvloer? Dan kunt u de dakbedekking op een plat dak aanbrengen door deze vast te schroeven. We spreken in dat geval van een mechanische verbinding.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *