Dakbedekking-experts.nl

Startpagina | Wie zijn wij ? | Privacy | Disclaimer | Contact | Sitemap | VOOR DAKDEKKERS

Onderhoud dakbedekking plat dak

Onderhoud dakbedekking plat dak

U kunt het onderhoud van de dakbedekking van een plat dak het best eens per jaar plaats laten vinden. U zorgt er op die manier voor dat u eventuele gebreken spoedig op kunt sporen, om deze te herstellen voordat ze tot (grote) schade zullen leiden.

Het is in ieder geval van belang om een grondige inspectie uit te laten voeren. Daarnaast kunt u gericht zoeken naar lekken op het moment dat u daar mee te maken heeft en is het van belang om vervuiling van het dak zoveel mogelijk te voorkomen. Met name op een plat dak blijven materialen en water gemakkelijk liggen of staan, iets wat schade in de hand kan werken.

Inspectie van plat dak

Laat minimaal eens per jaar een inspectie van een plat dak uitvoeren, om het onderhoud op een goede manier vorm te geven. Zorg ervoor dat u goed kijkt naar de naden tussen de banen, de opstanden, de hoekafwerkingen, de aansluitnaden tussen de stukken daktrim, de aansluitingen bij de doorvoeren, de dakuitlopen en overige kwetsbare punten. Is er sprake van plooien, blazen, scheuren en eventuele ‘weggebrande putten’ door de schadelijke UV-straling? Dit zijn punten van aandacht tijdens een inspectie van een plat dak.

Zoeken van lekken

Heeft u het idee dat uw platte dak lekkage vertoont? Dan kunt u het onderhoud van de dakbedekking van een plat dak meer gericht inrichten. Kijk vooral naar de opstanden van het dak, zoals de kim en de binnenhoek bij de opstand aan de dakrand, aangezien dat zwakke plekken zijn. Houd er rekening mee dat het lek zich niet altijd recht boven de daadwerkelijke druppels aan de binnenzijde hoeft te bevinden. Maak de dakbedekking op de plaats van de lekkage goed schoon, om hier op een effectieve manier aan te kunnen werken.

Aangetaste dakbedekking verliest werking

Vervuiling van het dak

U kunt goed onderhoud van uw dakbedekking op een plat dak uitvoeren door zelf in ieder geval zoveel mogelijk vuil te verwijderen. Blijft er water op het dak staan, of is er sprake van afval, takken of andere spullen die daar niet horen? Verwijder deze zo snel mogelijk, aangezien het vuil het voor het water gemakkelijker kan maken om er op te blijven staan.

Oud aangetast bitumen

Wanneer het water bevriest kan dit tot scheuren leiden, waardoor u te maken kunt krijgen met lekkages. Houdt het dak goed schoon en probeer hoge bomen of overhangende takken boven een plat dak zoveel mogelijk te voorkomen.

Vervorming in bitumen dakbedekking

Dakbedekking platte daken:

Constructies plat dak Constructies voor een plat dak bestaan uit de draagconstructie en de dakbedekkingsconstructie

Oude dakbedekking Heeft u nog oude dakbedekking op uw woning of een ander pand liggen? De levensduur van een dak is...

Dakbedekking aanbrengen Dakbedekking kan op platte op verschillende manieren worden aangebracht...

Dakbedekking repareren Wilt u de dakbedekking repareren? U kunt te maken krijgen met verschillende vormen van schade. He...

Welk dakbedekkings materiaal? Er zijn talloze dakbedekkingsmaterialen met verschillende eigenschappen...

Na-isoleren van een plat dak Het isoleren of na-isoleren van een plat dak kan op meerdere manieren...

Onderhoud dakbedekking plat dak Het is verstandig om éénmaal per jaar uw dak te (laten) inspecteren en onderhoud...

Dakballast (grind) Om te voorkomen dat dakbedekking bij harde wind of storm wegwaait wordt in Nederland gebruik gema...

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Naar boven...
Treechicken BV
Aston Martinlaan 56
3261 NB Oud-Beijerland
E-Mail: info@treechicken.nl
Internet: www.treechicken.nl