Zelf dakbedekking aanbrengen ?

Zelf dakbedekking aanbrengen?

Wilt u zelf dakbedekking aanbrengen? Dat vormt doorgaans geen enkel probleem wanneer het gaat om een schuurtje of een carport, maar houd er rekening mee dat hier bij een woning of een ander pand meer bij komt kijken.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

U kunt zelf dakbedekking aanbrengen door onder andere goed na te denken over een goede draagconstructie en de aanhechting van het dakbedekkingsmateriaal. Welk dakdekkingsmateriaal kiest u en hoe zorgt u voor voldoende isolatie en de juiste afwerking van het geheel?

Goede draagconstructie

U kunt zelf dakbedekking aanbrengen door allereerst na te denken over de draagconstructie die u tot uw beschikking heeft, of waar u voor dient te zorgen. Wat wordt het gewicht van de dakbedekking en hoe zit het met bijvoorbeeld regen of sneeuw dat erop kan vallen? Zorg ervoor dat u er overheen kunt lopen, zonder dat de belasting te groot zal worden. U dient de belasting van de constructie op de juiste manier over te brengen op de onderconstructie van het dak. Maak hiervoor in het geval van een houten dakvloer gebruik van volgringen, waarmee u de druk van de schroeven netjes kunt verdelen. In het geval van een steenachtige ondergrond (beton) kunt u rekenen op een automatische verdeling van het gewicht.

Materiaal van de dakbedekking

Denk vervolgens na over het materiaal dat u wilt gaan gebruiken voor de dakbedekking en de manier waarop u dit vast wilt maken. Gaat het om een plat dak en wilt u de dakbedekking er los opleggen? Zorg dan voor een goede ballastlaag, om te voorkomen dat de wind eronder kan komen of de schadelijke UV-straling er vat op krijgt. Kies in het geval van een hellend dak bijvoorbeeld voor keramische of betonnen dakpannen, of maak gebruik van kunststof, metaal of leien.

Isolatie en afwerking

U dient in ieder geval te zorgen voor voldoende isolatie. Wilt u zelf dakbedekking aanbrengen op een bestaand dak, dat u wilt gaan vernieuwen? U kunt de isolatie op de oude dakbedekking aanbrengen, of zorgen voor isolatie tussen de lagen. Probeer in ieder geval voor een warm dak of een omgekeerd dak te zorgen, aangezien dit bij zal dragen aan de levensduur van de gehele constructie waar u voor zorgt. U kunt op die manier zelf dakbedekking aanbrengen, mits u daar wat ervaring mee heeft en u kunt zorgen voor een goede bouwtechnische en bouwfysische berekening, om na te gaan wat u kunt verwachten.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *