Keuzehulp dakbedekking

Voor welk dakbedekkingsmateriaal zou u moeten kiezen indien u besluit tot vervanging over te gaan? De meeste woningeigenaren gaat het om slechts enkele factoren, te weten:

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

 • de eigenschappen van het materiaal
 • de levensduur van het materiaal
 • de prijs van het materiaal (inclusief aanbrengen)

Ofwel: de meeste mensen willen goede dakbedekking tegen een zo laag mogelijke prijs met een zo lang mogelijke levensduur. Uitstraling is vaak minder van belang bij de gemiddelde eigenaar. Bij mensen die bijvoorbeeld echt een duurzaam huis willen hebben kan bijvoorbeeld een koperen dak interessant zijn met een levensduur van gemakkelijk 75 tot 100 jaar. Indien een dergelijk dak op een huis wordt geplaatst dat een levensduur van 50 jaar heeft is dat vanzelfsprekend zonde.

Plat of hellend dak?

Er is een groot verschil tussen een plat en hellend dak, niet alleen qua soorten dakbedekkingmateriaal maar ook qua complexiteit en risico: een plat dak is veel gevoeliger voor lekkages en dient heel nauwkeurig bedekt te worden. Bij een hellend dak is door de natuurlijke vorm de kans op lekkages veel kleiner en kan er daarom gekozen worden voor niet-hermetisch afgesloten dakbedekkingsmaterialen zoals dakpannen.

Stel, u heeft een plat dak

Stel dat u een woning met een plat dak bezit waarvan de dakbedekking vernieuwd moet worden. Er zijn dan enkele dingen waar u rekening mee moet houden zoals het soort en de staat van de huidige dakbedekking: is deze goed genoeg om te laten liggen en er simpelweg een laag overheen te laten aanbrengen? Dit is geen vanzelfsprekendheid, aangezien een te slechte ondergrond betekent dat de levensduur van de nieuwe dakbedekkingslaag minder wordt. Indien u de dakbedekking verwijdert: wat is dan de ondergrond? Is dat beton of hout en in wat voor staat verkeert die ondergrond? Is er sprake van isolatie en wilt u die ook gelijk laten vervangen?

Belangrijke vragen en dan komt nog de keuze voor de kwaliteit van de dakbedekking: kiest u voor bitumen, kiest u voor kunststof, pvc, rubber, etc. Er zijn bijvoorbeeld tientallen soorten kunststof dakbedekking zoals EPDM, CSM, PIC, ECV etc. Allemaal met hun specifieke eigenschappen. Daarnaast zijn er verschillen per merk.

Op deze website kunt u over de meeste soorten dakbedekkingmaterialen achtergrondinformatie vinden om de keuze wat te vereenvoudigen.

Tenslotte komt u voor de keuze te staan hoe de dakbedekking aangebracht moet worden en in hoeveel lagen. Hoe meer lagen des te beter is de bescherming en ook de levensduur.

Ook moet u rekening houden met eventuele installaties die u op het dak wilt laten plaatsen zoals airconditioningssystemen en zonnepanelen. Deze installaties hebben een bepaald gewicht, maar worden ook blootgesteld aan bijvoorbeeld storm waardoor er zijwaartse krachten op de dakbedekking inwerken. Ook daarmee moet rekening worden gehouden.

Keuze op basis van :

 • technische mogelijkheden
 • uitstraling vorm en kleur
 • de afmetingen van het dak
 • de functie van het gebouw
 • de omgevingsfactoren
 • de prijs en kwaliteitsverhouding
 • het beschikbare budget
 • duurzaamheid (levensduur en milieuvriendelijkheid)
 • het noodzakelijke onderhoudtijdens de levensduur

Goede dakdekbedrijven

Er zijn veel factoren die meespelen en niet elke situatie kan op deze website behandeld worden. Normaliter besteden de meeste mensen dakbedekkingswerk uit en huren daarvoor dakdekbedrijven in .

Goede dakdekbedrijven zullen van te voren een inventarisatie maken van situatie en de toekomstige situatie en wensen en dan opties aanbieden, meestal tegen verschillende budgetten. Door bij verschillende partijen offertes en informatie aan te vragen kunt u goed vergelijken en betaalt u in ieder geval niet teveel.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *