Het maken van een parkeerdak

Het maken van een parkeerdak

Wilt u een parkeerdak maken? Het is vooral van belang om ervoor te zorgen dat er voldoende mogelijkheden tot verdamping boven de XPS-isolatielaag bestaan. Op die manier kunt u ‘waterplaten’ voorkomen en zal het risico op lekkage na schade beperkt blijven.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Het is van groot belang om daarnaast de eventuele risico’s op schade in kaart te brengen en na te laten gaan hoe u die problemen kunt verhelpen.

Volledig kleven en onderlaag met afschot

U kunt een parkeerdak maken door het beton voor de onderconstructie in ieder geval op afschot te laten storten. U kunt eventueel ook gebruik maken van een onderconstructie van beton, met daarop een druklaag op afschot. Hierop kunt u vervolgens het volledig gekleefde dakbedekkingssysteem plaatsen. In dat geval zorgt u ervoor dat eventuele lekkage minder gemakkelijk kan ontstaan, op het moment dat u te maken krijgt met beschadiging van de waterdichte laag.

Goede mogelijkheden tot drogen

U kunt het best gebruik maken van het omgekeerd dak principe, wanneer u en parkeerdak wilt maken. U maakt dan gebruik van XPS-isolatieplaten, waarbij het van belang is om deze goed te laten drogen. Maak als ballastlaag geen gebruik van betontegels die u direct op de isolatie legt, maar zorg in plaats daarvan voor tegeldragers, die u in combinatie met een eventuele scheidingslaag damp-open kunt maken. Hierdoor kunnen de platen voldoende drogen en kunt u rekenen op een goede isolatie van het dak.

Compartimenten aanbrengen

Wilt u liever gebruik maken van een los liggend parkeerdak, omdat u bezwaren heeft tegen de volledig gekleefde variant? In dat geval is het verstandig om het dakbedekkingssysteem onder te verdelen in compartimenten. Het is daarbij verstandig om de compartimenten niet groter te maken dan 500 vierkante meter. U zorgt er op die manier voor dat u het parkeerdak in delen op kunt splitsen, om het onderhoud gemakkelijker en minder kostbaar te maken.

Parkeerdak aanbrengen

Wilt u een parkeerdak maken? Dan is het verstandig om de ondergrond van het dakbedekkingssysteem zo vlak mogelijk uit te voeren. Werk zoveel mogelijk met tegeldragers, maar ga uit van het gewicht waar deze mee te maken krijgen. Parkeerdaktegels kleiner dan 600 x 600mm vormen doorgaans geen goede keuze. Maak minimaal gebruik van tegels van 900 x 900 x 80mm wanneer het gaat om een parkeerdak voor openbaar gebruik, op een tegeldrager met een doorsnede van 400mm.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *