Het maken van een dakvijver

Het maken van een dakvijver

Wilt u graag gebruik maken van een dakvijver op een plat dak, bijvoorbeeld om een aanvullend deel van uw tuin vorm te geven? Het is in dat geval verstandig om in ieder geval gebruik te maken van gekleefde dakbedekking.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Zorg er daarnaast voor dat u werkt met tweelaags bitumen en schat het risico op mechanische beschadiging goed in. Zorg er tenslotte voor dat u de waterdichte laag gescheiden houdt van de vijverafdichting, om hier optimaal gebruik van te kunnen maken.

Dakvijver en daktuin
Dakvijver en daktuin

Gekleefde dakbedekking

Het is bij het maken van een dakvijver allereerst verstandig om gebruik te maken van gekleefde dakbedekking. U zorgt er daarmee voor dat u een duurzaam en volledig waterdicht geheel samen kunt stellen. Op het moment dat u schade zou hebben die leidt tot lekkage komt u er niet zomaar achter waar dit vandaan komt. Indien u de dakbedekking los legt kan het water zich bij lekkage gaan verspreiden. Dit zorgt ervoor dat u maar lastig na kunt gaan waar de problemen vandaag komen, waardoor u ze niet effectief op kunt lossen. Zorg voor gekleefde dakbedekking, waarmee u de kans op lekkages bovendien kleiner kunt maken.

Tweelaags bitumen dakbedekking

U kunt bij het maken van een dakvijver het best kiezen voor tweelaags bitumen. Dit zorgt ervoor dat u een duurzame waterdichte afwerking vorm kunt geven. Maak daarnaast gebruik van een extra laag met EPDM banen. Dit zorgt ervoor dat u het geheel nog meer stabiliteit mee kunt geven, waardoor u het risico op mechanische beschadiging zo klein mogelijk kunt maken. Gebruik bij voorbeeld een EPDM met een SBS-cachering of een zelfklevende variant.

Daktuin en met vijver
Daktuin en met vijver

Schat het risico op mechanische beschadiging in

Is de vijver op het dak voor het publiek toegankelijk? Schat dan ook het risico op mechanische beschadiging goed in. Bestaat er een risico dat men zware of puntige voorwerpen in het water zal gooien Zorg er dat geval voor een toplaag van gietasfalt, in plaats van EPDM. Dit is een stuk beter bestand tegen dergelijke mogelijke beschadigingen.

Waterdichte laag afscheiden

Het is bij het maken van een dakvijver in ieder geval verstandig om te zorgen voor een afscheiding tussen de waterdichte laag en de vijverafdichting zlf. Dit is met name interessant wanneer u gebruik maakt van een tuindak, aangezien u de drainagelaag en de waterdichte laag dan onder de daktuin door kunt laten lopen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *