Het maken van een dakterras

Het maken van een dakterras

Wilt u een dakterras aanleggen? Zorg er dan in ieder geval voor dat de constructie het extra gewicht kan dragen. Een paar mensen op het terras zorgen samen voor een gewicht van een paar honderd kilo, terwijl een kubieke meter natte aarde in een plantenbak leidt tot 1.800 kilogram aan gewicht.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Het is van belang om een bouwtechnische berekening te maken van het extra gewicht en na te gaan of dit geen problemen op zal leveren. Ook eventuele bouwtekeningen kunnen daar uitsluitsel over geven, zodat het maken van het dakterras geen problemen op zal leveren.

Balustrade bevestigen

U kunt een dakterras maken door in ieder geval te zorgen voor een goede balustrade. U voorkomt daarmee dat u of anderen van het terras af kunnen vallen. Het is verstandig om de balustrade niet aan het dak of het boeideel van te maken. U zou daarmee zorgen voor een voedingsbodem voor lekkages. Het is in plaats daarvan beter om de balustrade onder het boeideel aan de bouwmuur vast te maken. Dit leidt tot een stevige constructie, waar u ook bouwtechnisch op een degelijke manier gebruik van kunt maken.

Terrasvloer aanleggen

Bij het maken van een dakterras dient u tevens na te denken over de wijze waarop u de terrasvloer aan gaat leggen. U kunt hiervoor gebruik maken van speciale drainagetegels, die u op rubber plaatjes (tegeldragers) kunt leggen. Hierdoor kunt u het water goed af blijven voeren, terwijl u over het terras heen kunt lopen. Daarnaast zorgen de tegeldragers ervoor dat u het gewicht van de tegel en de belasting daarop op een meer gelijkmatige manier kunt verdelen.

Enorme belasting door gewicht water
Enorme belasting door gewicht water

Vloer op ballastlaag

Maakt u gebruik van een ‘omgekeerd’ dak, waarbij de isolatie aan de bovenzijde zit en daar vervolgens een ballastlaag op ligt? Dan kunt u de vloer voor uw terras eventueel maken van vlonders van duurzaam hout. Zorg er in ieder geval voor dat deze niet op kunnen waaien, bijvoorbeeld door ze vast te maken of er iets van gewicht op te plaatsen. U kunt de vlonder opnieuw op een rubber tegeldrager leggen, om het gewicht op de juiste manier te verdelen en te voorkomen dat het hemelwater niet goed meer weg kan. Houd er rekening mee dat de draagbalken onder de vlonder op den duur weg zullen rotten. Hierdoor komen de spijkers vrij te liggen en kunnen ze door de dakbedekking heen prikken, waardoor u te maken kunt krijgen met eventuele lekkages.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *