Steenachtige dakbedekking

Steenachtige dakbedekking

De steenachtige dakbedekking kennen we in Nederland vooral uit de tijd waarin we in hoog tempo nieuwe woningen begonnen te bouwen. De dakpan heeft mede hierdoor een ‘vaste’ en bekende uitstraling meegekregen, ondanks het feit dat er talloze variaties mogelijk zijn.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

De kleur, vorm en het materiaal van de dakpan zijn zo sterk met elkaar verbonden, dat het niet meeviel om dit beeld nog te doorbreken. We hebben eeuwenlang gebruik gemaakt van de keramische pan voor hellende daken, tot op het moment dat er een enorme vraag ontstond naar de productie van nieuwe steenachtige dakbedekking voor op de nieuwe woningen.

Hoge productiesnelheid

Het was de grote vraag naar dakpannen die ervoor zorgde dat we in Nederland besloten om eindelijk van de keramische dakpan af te stappen. Dankzij de grote vraag ontstond er een ideaal moment om de steenachtige dakbedekking uit te brengen, in de vorm van de betonpan. Deze dakpannen zijn samengesteld uit cement en zand, waardoor ze goedkoper te produceren waren dan bijvoorbeeld de keramiek dakpannen die we tot op dat moment gebruikten. Daarnaast was het mogelijk om deze dakpannen met een hogere productiesnelheid en grotere afmetingen te produceren, waardoor we er alle daken in Nederland mee konden bedekken.

Sneldekpak dakbedekking

Het is wat dat betreft dan ook niet vreemd dat we de steenachtige dakbedekking leerde kennen in de vorm van de betonpan, maar dat we in de volksmond al snel spraken van de ‘sneldekpan’. Dit was een dakpan met een afmeting van 332 x 420 mm. Aanvankelijk was het uitsluitend mogelijk deze in een antraciet kleur te bestellen, waardoor we hiermee bekend zijn geraakt en het als het ware de standaard is geworden. De dakpan had vooral economische voordelen te bieden, maar was aan de andere kant weinig bijzonder. In de loop der jaren zijn er meer kleuren en vormen bijgekomen. Dat heeft ertoe geleid dat de dakbedekking in steenachtige vorm nog wat meer aan populariteit heeft weten te winnen, al is het nog altijd vooral een voordelige keuze.

Belangrijke elementen steenachtige dakbedekking

Op het moment dat u steenachtige dakbedekking aan wilt brengen is het vervolgens van belang om goed te kijken naar de maatvoering en bijvoorbeeld het dakvlakdetail. Besteed vervolgens aandacht aan het nokdetail, het kopgevelaansluitingdetail en de eventuele hulpstukken waar u gebruik van wenst te maken. U zorgt op die manier voor een degelijke steenachtige dakbedekking, waarmee u kunt rekenen op een lange levensduur.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *