Metalen dakbedekking

Metalen dakbedekking

Wilt u gebruik maken van een metalen dakbedekking? Dan heeft u de keuze uit drie verschillende soorten en vervolgens zo’n 6 verschillende materialen. Uiteraard kennen deze allen zo hun voor- en nadelen, waardoor het verstandig is om u hier grondig over te laten adviseren. We zien een metalen dakbedekking onder andere terug op kerktorens, maar aan de andere kant ook op grote hallen waarvoor we gebruik maken van grote platen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Drie soorten metalen dakbedekking

Indien u gebruik wenst te maken van metalen dakbedekking heeft u de keuze uit drie verschillende varianten. Het gaat om vlakke platen, geprofileerde platen en leien (losanges). Houd er rekening mee dat de verschillende groepen zo hun eigen bouwwijze en uitstraling hebben. De leien doen het bijvoorbeeld goed op kerktorens, terwijl de platen aan de andere kant veel beter geschikt zijn om een groot oppervlak te bedekken. Binnen de vlakke platen zien we vooral het fels- en roevendak, terwijl u met de geprofileerde platen een groot aantal verschillende kanten uit kunt. De ruitvormige leien doen het goed op torenspitsen, maar u kunt ze ook gebruiken voor gebogen dakvormen.

Gebruikte materialen voor dakbedekking van metaal

Uiteraard maken we gebruik van een aantal verschillende materialen, op het moment dat we werken aan metalen dakbedekking. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zink, dat een aantal verschillende toepassingen kent. We kunnen het gebruiken voor goten, deklijsten, hemelwaterafvoeren en dakkapellen, maar ook voor balkons en zelfs complete daken. Het is de zinkdikte die samen met de plaatselijke situatie en de dakhelling bepaalt wat de levensduur van een dergelijke metalen dakbedekking zal zijn. Normaal gesproken bedraagt deze zo’n 50 – 70 jaar.

Andere kleur aan dak geven ook mogelijk
Andere kleur aan dak geven ook mogelijk

Daarnaast kunt u voor een dakbedekking van metaal gebruik maken van bijvoorbeeld koper, een van de meest duurzame metalen. We maken er in Nederland doorgaans maak weinig gebruik van, ondanks de mooie groene kleur die het na ongeveer 12 jaar krijgt. Als alternatief kunt u gebruik maken van lood voor de metalen dakbedekking, al zien we ook dat in Nederland maar weinig.

Verder kunt u voor een metalen dakbedekking gebruik maken van staal, roestvast staal of aluminium. Met name dit laatste materiaal wint de laatste jaren aan populariteit. U kunt het materiaal laten bewerken door het te anodiseren of coaten, om het te beschermen tegen oxidatie. Houd rekening met het relatief grote uitzettingscoëfficiënt van aluminium, om daar op een degelijke manier gebruik van te maken binnen de metalen dakbedekking waar u voor kiest.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *