Meest voorkomende dakbedekking materialen

Meest voorkomende dakbedekkingmaterialen

We maken in Nederland gebruik van een aantal verschillende soorten dakbedekkingsmaterialen. Vanuit het verre verleden hebben we veel gewerkt met rieten daken, maar hier kwam in de 15e eeuw voor een groot deel een einde aan vanwege het brandgevaar.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Halverwege de 20ste eeuw ontstond er een grote vraag naar nieuwe woningen, waardoor destijds de steenachtige dakbedekking flink aan populariteit heeft weten te winnen. We gebruiken sinds die tijd de betonpan, die we ook wel de sneldekpan noemen. Lange tijd was er weinig variatie beschikbaar, maar vandaag de dag heeft u de keuze uit een aantal verschillende kleuren en vormen.

Meer informatie

Bitumen dakbedekking

Met name op platte daken in Nederland maken we vooral veel gebruik van de bitumen dakbedekkingsmaterialen. Bitumen winnen we uit het destilleren van aardolie en gebruiken we om de kern op een stevige manier vorm te geven. We noemen de kern van de dakbedekkingsmaterialen over het algemeen de ‘drager’, aangezien dit ervoor zorgt dat het geheel z’n sterkte meekrijgt. De bitumen dakbedekking zorgt voor een goede isolatie van het dak en draagt bij aan de stijfheid van het geheel.

Kunststof dakbedekking

Daarnaast maken we binnen de dakbedekkingsmaterialen onder andere gebruik van kunststof. Dit is een materiaal dat vraagt om een behoorlijke expertise en ervaring, door de dakdekker. Niet iedere dakdekker kan hier goed mee werken, waardoor we het kunststof helaas nog niet altijd optimaal gebruiken. Een fout tijdens de constructie van het dak kan ervoor zorgen dat de levensduur erg tegen zal vallen. Indien we de kunststof dakbedekkingsmaterialen op de juiste wijze toepassen zorgt dit voor een levensduur van meer dan 20 jaar, waardoor het een uitstekend idee is om hier gebruik van te maken.

Keramiek dakbedekking

De keramiek dakbedekking heeft met dak- en leipannen jarenlang de basis gevormd voor de daken in Nederland. De pannen zijn echter relatief klein van formaat en duur om te produceren. De steenachtige dakbedekkingsmaterialen in de vorm van betonpannen heeft de positie van deze dakbedekking als het ware over weten te nemen.

Metalen dakbedekking

Tenslotte maken we in Nederland veel gebruik van metalen dakbedekkingsmaterialen. We zien de platen bijvoorbeeld terug op grote hallen, terwijl we op kerktorens werken met de ruitvormige toepassingen die we tot onze beschikking hebben. Ook aluminium dakbedekking wint steeds meer aan populariteit. Houd er echter rekening mee dat dit materiaal relatief veel uit zal zetten. Wat dat betreft vragen ook de metalen dakbedekkingsmaterialen om een specialist, die u tevens goed kan adviseren over de mogelijke toepassingen hiervan.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *