Kunststof dakbedekking

Kunststof dakbedekking

Bent u benieuwd naar de meest voorkomende dakbedekkingsmaterialen, bijvoorbeeld binnen de verschillende soorten kunststof? We kennen over het algemeen vooral de bitumen dakbedekking van de platte daken in Nederland, maar we werken ook steeds vaker met kunststof en rubber.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Deze materialen laten zich uitstekend lenen voor een stevige constructie, waarin we ook de isolatie op een degelijke wijze aan kunnen brengen. Houd er echter rekening mee dat alleen de daarin gespecialiseerde bedrijven de mogelijkheid hebben om kunststof dakbedekking aan te brengen. Dat heeft te maken met het feit dat de dakbedekking van kunststof vraagt om een bijzondere aanpak.

Meer dan 20 jaar levensduur

Het grote voordeel van kunststof dakbedekking is de relatief lange levensduur waar u op kunt rekenen. Traditioneel gaan daken zo’n 10 – 15 jaar mee, al hebben we de laatste jaren flink wat vooruitgang weten te boeken op dit element. Dat neemt niet weg dat de kunststof dakbedekking al vanaf het prille begin veel langer meegaat dan veel van de andere materialen. Een levensduur van meer dan 20 jaar is absoluut geen uitzondering. Dit betekent in de praktijk dat u de dakbedekking van kunststof aan kunt laten brengen, om er op het onderhoud na vervolgens eigenlijk geen omkijken meer naar te hebben.

Verwerking en omstandigheden

De levensduur van de kunststof dakbedekking is uiteraard sterk afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Het gaat hierbij allereerst om de juiste verwerking van het kunststof. Met name de aansluitingen zijn van groot belang. Een gespecialiseerde onderneming met een uitgebreide ervaring kan er bij u voor zorgen dat u de kunststof dakbedekking op een degelijke manier aan kunt laten brengen. Houd er rekening mee dat het vervolgens ook de plaatselijke omstandigheden zijn die bepalen hoe de levensduur in uw geval zal zijn. Zijn de omstandigheden gunstig en laat u de dakbedekking van kunststof op een degelijke manier plaatsen? Dan kunt u rekenen op een levensduur van veel meer dan 20 jaar.

Verschillende soorten kunststof

U kunt binnen de kunststof dakbedekking gebruik maken van verschillende soorten materialen. Denk hierbij aan PVC (zowel bitumenbestendig als niet-bitumenbestendig), maar ook ECB, EPDM en E/VAC. Verder kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld een materiaal als PIB of VAE. De gespecialiseerde bedrijven op het gebied van kunststof dakbedekking kunnen u meer vertellen over de verschillende materialen en de mate waarin deze geschikt zijn voor de toepassing die u op het oog heeft.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *