Keramiek dakbedekking

Keramiek dakbedekking

Wilt u gebruik maken van een dakbedekking van keramiek? Maak dan in ieder geval het onderscheid tussen de dak- en leipannen, zoals de specialisten dat ook doen. Het verschil zit in de vormgeving, maar daardoor ook de manier waarop we de keramiek dakbedekking aan kunnen brengen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

In alle gevallen zal de dakbedekking ervoor zorgen dat het mogelijk is om het hemelwater dat erop valt op een gerichte manier af te voeren. Zowel de dak- als de leipannen vormen op het dak een lijnenspel van de nok naar de dakvoet, al bestaan hier belangrijke verschillen in.

Verschillende dakpannen

Kiest u binnen de keramiek dakbedekking bijvoorbeeld voor dakpannen? Houd er dan rekening mee dat er verschillende soorten bestaan. U kunt gebruik maken van vlakke dakpannen, of aan de andere kant kiezen voor holle dakpannen. Indien u gebruik maakt van holle panen zal er dankzij de schaduwwerking een sterker lijnenspel op het dak ontstaan, dan wanneer u aan de andere kant kiest voor vlakke dakpannen. De profilering van de verschillende soorten dakpannen zorgt ervoor dat u een waterdichte aansluiting kunt creëren. De kopsluiting en de zijsluiting zorgen samen voor de profilering in zowel de lengte- als de breedterichting op het dak.

Leipannen

Bent u op zoek naar de meest elementaire vorm van keramiek dakbedekking? Kies dan voor leipannen, of tegelpannen. Het is de overlap in zowel de breedte als de lengte die ervoor zorgt dat de leipannen beschikken over uitstekende waterkerende eigenschappen. Houd er echter rekening mee dat er onder iedere naad van de bovenste schub een leipan moet komen te zitten, waardoor de dakbedekking relatief zwaar is. Dit zorgt ervoor dat er eigenlijk overal twee lagen leipannen komen te liggen, terwijl er bij de bekende dakpannen sprake is van veel minder overlap om een waterdicht geheel te kunnen vormen.

Elementen van belang bij keramiek dakbedekking

Indien u gebruik wenst te maken van dakbedekking van keramiek is het verstandig om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Denk hierbij onder andere aan de maatvoering, het dakvlakdetail en bijvoorbeeld het nokdetail. Deze onderdelen zorgen ervoor dat u de dakbedekking op een degelijke wijze aan kunt (laten) brengen, of u een keuze kunt maken met het oog op de uitstraling. Tenslotte is het van belang om goed op de hoogte te zijn van een top- of kopgevelaansluitingdetail en natuurlijk de afwerking van speciale dakvormen. Samen zorgen ze ervoor dat u de keramiek dakbedekking op een goede manier kunt plaatsen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *