Onderhoud pannendak

Onderhoud pannendak

Het onderhoud van uw pannendak is van groot belang voor de levensduur hiervan. Laat het dak in ieder geval eens per jaar controleren, of houd dit zelf in de gaten om te voorkomen dat de problemen zich op kunnen stapelen en er bijvoorbeeld een lekkage zal ontstaan.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

U kunt zich met het onderhoud op het pannendak in ieder geval richten op het mos dat er kan ontstaan, maar ook op de vogelnesten die u aan kunt treffen. Wilt u uw pannendak onderhouden? Zorg er dan ook voor dat u eventuele afgezakte pannen zo snel mogelijk herstelt.

Dakinspectie
Dakinspectie

Mos op dakpannen

Mos op de dakpannen zorgt voor de mogelijkheid tot schade. Het is verstandig om de dakpannen te laten glazuren, zodat mos zich er niet zomaar kan gaan vormen. Op het moment dat u te maken krijgt met mos zal dit meer vuil vast gaan houden, waardoor de problemen alsmaar groter worden. De plantenwortels zullen bovendien vocht vasthouden, waardoor u het risico loopt dat de pannen kapot zullen vriezen. Wilt u de dakpannen onderhouden? Dan is het verstandig om mos tijdig te verwijderen, bij voorkeur door gebruik te maken van een plastic spatel of een afsteekmes (stevig plamuurmes).

Vogelschroten

Bepaalde vogels nestelen zich graag onder uw pannendak, waardoor u te maken kunt krijgen met nestjes. Dit kan geluidsoverlast opleveren, maar daarnaast zorgen voor ongedierte waar u niet op zit te wachten. Maak gebruik van een vogelschroot, die u op de onderste panlat aan kunt brengen. Kies bij voorkeur voor een exemplaar van kunststof, dat u gemakkelijk aan kunt brengen. U zorgt er daarmee voor dat er nog voldoende ventilatie plaats kan vinden, terwijl de vogels zich kunnen gaan nestelen. U biedt ze als het ware een alternatief voor een plaats onder het pannendak, iets waar ze dankbaar gebruik van zullen maken.

Onderhoud aan een schuurdak
Onderhoud aan een schuurdak

Afgezakte pannen

Heeft u te maken met afgezakte pannen? U kunt uw pannendak onderhouden door in ieder geval de toestand van de andere panlatten te controleren. Gaat het inderdaad alleen om een enkel rijtje met dakpannen? Dan kunt u deze gewoon vervangen. Indien dakpannen de neiging hebben om steeds te verzakken of door de wind van plaats te veranderen, kunt u besluiten om gebruik te maken van panhaken om ze vast te zetten. Zijn er voor de dakpannen waar u gebruik van maakt geen panhaken beschikbaar? Dan kunt u gebruik maken van schroeven. In veel van de pannen is al een verdieping aangebracht, zodat u kunt zien waar u dient te boren.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *