Natuurleien

Natuurleien

Wilt u gebruik maken van natuurleien op het dak? De natuurleien prijs ligt een stuk hoger dan die van bijvoorbeeld dakpannen, maar bij goed onderhoud kunt u rekenen op een levensduur van meer dan 100 jaar.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Dat betekent dat u er generaties lang gebruik van kunt maken. De leien winnen we in de groeven, waardoor u gebruik maakt van een natuurlijk materiaal. De natuurleien laten zich uitstekend lenen voor uw dakbedekking en zorgen er daarmee voor dat u kunt rekenen op een degelijke afwerking van uw woning.

Natuurleisteen veel toegepast bij oudere gebouwen
Natuurleisteen veel toegepast bij oudere gebouwen

Vastzetten van de leien

Indien u gebruik maakt van natuurleien kunt u deze op een aantal verschillende manieren vastzetten. Het is verstandig om u bij de keuze voor een bepaalde methode te laten leiden door de ondergrond waar u gebruik van maakt, net als de vorm en de dakconstructie. Werkt u bijvoorbeeld met oude leivormen, zoals de schublei (rijndekking)? Dan is het verstandig om deze vast te nagelen. Andere leivormen als de maaslei kunt u zowel nagelen als vastzetten met leihaken (gehaakt). Wat dat betreft bepaalt de keuze voor een bepaalde natuurlei in grote mate de manier van vastzetten op de rest van de constructie.

Close-up leisteen
Close-up leisteen

Roestvast staal in plaats van koper

Tegenwoordig maken we voor de nagels en leihaken gebruik van roestvast staal. Dat zorgt ervoor dat we de natuurleien op een meer voordelige manier vast kunnen zetten op de rest van de dakconstructie. Voorheen maakten we hiervoor gebruik van koper, een metaal dat zeer gunstige eigenschappen te bieden heeft. Dit dreef de natuurleien prijs echter flink op, waardoor dit vandaag de dag niet meer op te brengen valt. Wat dat betreft heeft de technologische vooruitgang ervoor gezorgd dat het roestvast staal vandaag de dag een goed alternatief vormt om de natuurleien op een degelijke wijze vast te zetten.

Vastzetten leien
Vastzetten leien

Vervangen en repareren

Wilt u de natuurleien vervangen, of een reparatie uitvoeren? Houd er dan rekening mee dat het in de meeste gevallen verstandig is om daar een professional voor in te schakelen. Het vervangen en repareren vraagt om een behoorlijke mate van ervaring, in combinatie met de expertise om hier op de juiste wijze mee om te gaan. Indien er sprake is van een genageld leien dak kunt u hier zelf eigenlijk niet aan begonnen. Een gehaakte lei kunt u in enkele gevallen nog wel zelf repareren, al is het van belang om er dan voor te zorgen dat u goed weet wat u doet.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *