Leien als dakbedekking

Leien als dakbedekking

Wilt u gebruik maken van leien als dakbedekking? Dit brengt een aantal voordelen met zich mee, al zijn er aan de andere kant ook nadelen waar u rekening mee dient te houden. Leien zijn een soort platte dakpannen die uit verschillende materialen kunnen bestaan.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

U kunt met leien een groot aantal verschillende kanten op, om een strakke uitstraling voor uw woning te creëren. U heeft een uitgebreide keuze op het gebied van kleuren, soorten en maten en de leien kennen bovendien een relatief laag gewicht en zorgen daarmee dus voor een beperkte belasting op de rest van de constructie.

Meest voorkomende soorten leien:

Verder zijn de leien slijtvast, gaan ze een heel leven mee en zijn ze uitstekend waterdicht. Tenslotte wegen de leien doorgaans niet meer dan 20 kilogram per vierkante meter, veel minder dan veel andere vormen van dakbedekking die u op een hellend dak aan kunt brengen.

Veel op kerken en oudere gebouwen toegepast

Het voordeel van leien als dakbedekking treft u onder andere aan in de enorme duurzaamheid. Natuurleien gaan tot wel 100 jaar mee en ook de vezelcement leien kennen een levensduur van 20 jaar. U kunt de leien goed gebruiken wanneer u een dak heeft met een ongebruikelijke vorm, daar waar dakpannen dan wellicht om extra zaagwerk en aandacht voor de waterdichtheid vragen.

Natuurleisteen veel toegepast bij oudere gebouwen
Natuurleisteen veel toegepast bij oudere gebouwen

Natuurleien

U kunt op verschillende manieren leien als dakbedekking aanbrengen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van de natuurleien. In dat geval dient u er rekening mee te houden dat u een relatief hoge prijs betaalt. De natuurleien worden gemaakt uit leisteen. In Frankrijk en Spanje ontginnen we de schilfers van de leisteen, om daar vervolgens natuurleien van te maken. Uw huis krijgt een levendige uitstraling op het moment dat u hier gebruik van maakt. Dit heeft vooral te maken met de wat ruwe afwerking en uitstraling van de natuurleien, die daardoor veel meer karakter hebben dan bijvoorbeeld betonnen of zelfs keramische bakstenen.

Vastzetten leien
Vastzetten leien

Vezelcement leien

Als alternatief kunt u gebruik maken van vezelcement leien. Dit is als het ware de kunstmatige variant, die u op een flexibele manier toe kunt passen. Deze leien zijn wat groter dan de natuurleien, waardoor u er op een meer voordelige manier gebruik van kunt maken. Wenst u wel de natuurlijke uitstraling van de leien, maar wilt u daar aan de andere kant niet teveel voor betalen? Dan is het een goed idee om de vezelcement leien als dakbedekking aan te brengen. U zorgt er daarmee voor dat u de dakbedekking op een stijlvolle, maar voordelige, manier aan kunt laten brengen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *