Kunststof dakpanplaten

Kunststof dakplaten

Wilt u gebruik maken van kunststof dakplaten? Deze dakpanplaten vormen een bijzondere variant van de dakpanplaten, die we normaal gesproken kennen vanuit het staal. Het kunststof biedt een aantal voordelen ten opzichte van het staal, waardoor u op een meer eenvoudige manier kunt zorgen voor de dakbedekking.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Dankzij de dakplaten van kunststof zorgt u ervoor dat u het gewicht kunt beperken, u de isolatie goed vorm kunt geven en u gebruik kunt maken van een warmer materiaal. Dit laatste zorgt ervoor dat u minder last zal hebben van condens.

Licht materiaal

De kunststof dakpanplaten zorgen ervoor dat u gebruik kunt maken van een relatief licht materiaal. Net als bij het staal zal de fabrikant het kunststof in de juiste vorm persen, om gebruik te kunnen maken van de dakpannen op een hellend dak. Het lichtere materiaal maakt het gemakkelijker om de dakpannen te verwerken, maar zorgt er aan de andere kant ook voor dat de pannen kwetsbaarder zijn wanneer er een storm opsteekt. Zorg er daarom voor dat u da dakpannen op een degelijke manier vastzet op het dak, zodat de wind hier tijdens een storm geen vat op kan krijgen.

Uitstekende isolatie

U zorgt met de kunststof dakpanplaten voor een uitstekende isolatie, beter dan met veel andere materialen. Het gaat vooral om de isolatie op het gebied van geluid. Heeft u te maken met regen of zelfs hagel? Dan zullen de kunststof dakpanplaten ervoor zorgen dat u hier veel minder last van heeft, dan wanneer u bijvoorbeeld gebruik zou maken van de stalen platen. Wat dat betreft heeft u minder omkijken naar de dakpanplaten en kunt u rekenen op een degelijk materiaal. Daarnaast is het kunststof een stuk elastischer dan het staal. Dit voorkomt deuken in de dakpannen, bijvoorbeeld op het moment dat er een keer een tak of een ander stuk afval op zal vallen.

Warmer materiaal

Tenslotte is het kunststof een warmer materiaal dan het staal. Dit zorgt ervoor dat u minder snel last zal hebben van condens onder de dakpanplaten. Dit komt de levensduur van de kunststof dakpanplaten uiteraard sterk ten goede, aangezien vocht onder de dakbedekking op een aantal verschillende manieren tot problemen kan leiden. Indien u gebruik maakt van stalen dakpanplaten is het verstandig om gebruik te maken van een onderfolie. Dit is niet nodig op het moment dat u kiest voor de panplaten van kunststof.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *