Keramische dakpannen

Keramische dakpannen

Wenst u de dakpannen keramisch uit te voeren? De keramische dakpannen vormen over het algemeen niet de meest voordelige optie, maar zorgen aan de andere kant wel voor een mooi golvend effect op uw dak.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

U heeft de keuze uit een groot aantal verschillende varianten, waarvan er over het algemeen 3 goed bekend zijn bij het grote publiek. Vervolgens kunt u op basis van de nuances binnen de keramische dakpannen een keuze maken voor de specifieke soort en uitvoering waar uw voorkeur naar uitgaat voor op het dak van uw woning of pand.

Formaat van keramische dakpannen

Het formaat van de keramische dakpannen is over het algemeen wat kleiner dan bij bijvoorbeeld de betonpannen die er beschikbaar zijn. Dit zorgt er in combinatie met de relatief hoge prijs per pan voor dat het dakdekken met pannen die keramisch zijn relatief duur is. Vandaag de dag zijn er echter ook keramische pannen met een wat groter oppervlakte beschikbaar, waardoor u er minder van nodig heeft om het dak te dekken. Dit drukt de kosten over het algemeen behoorlijk, al zullen de keramische pannen nooit een echt goedkope oplossing gaan bieden.

Drie soorten keramische dakpannen

U kunt in principe gebruik maken van drie verschillende soorten keramische pannen. We onderscheiden allereerst de Franse pannen, die officieel de stormpannen heten. Deze keramische dakpannen zijn wat groter dan de tegelpan en we kunnen ze herkennen aan de zachte golving en een vlak waterafvoervlak.

Ten tweede onderscheiden we de Vlaamse pannen, dit zijn de keramische dakpannen met een holle vorm en sluitingen. De dakpannen zorgen voor een sterker golvend effect en hebben een gebogen waterafvoervlak.

Ten derde kunt u gebruik maken van de Oude Pottelbergse pannen. Dit zijn de holle kleidakpannen. Deze keramische dakpannen zorgen voor een mooi golvend effect op het dak van uw woning. Ook deze pannen kennen een gebogen waterafvoervlak.

Nuances binnen keramische dakpannen

Uiteraard kunt u binnen de verschillende soorten keramische dakpannen gebruik maken van verschillende nuances, om de uitstraling naar uw hand te zetten. U kunt gebruik maken van natuurrood, of het smoren van de dakpannen. Daarnaast kunt u deze engoberen, waarbij de gedroogde dakpannen met een kleimengsel bespoten worden. Hierdoor krijgt de pan een mooiere kleur. Verder kunt u gebruik maken van het glazuren of een edel-engobe keramische dakpan, afhankelijk van de uitstraling die u wenst. Wat dat betreft valt er binnen de keramische dakpannen veel te kiezen, iets waar de specialist u meer over kan vertellen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *