Dakpannen als dakbedekking

Dakpannen als dakbedekking

Wilt u gebruik maken van dakpannen als dakbedekking? Dan heeft u de keuze uit bijvoorbeeld keramische dakpannen, kunststof dakplaten en betonnen dakpannen. De verschillende dakpannen kennen zo hun eigen voor- en nadelen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Soorten dakpannen

Op het gebied van dakpannen heeft u vandaag de dag de keuze uit een groot aantal soorten en maten. Kijk in ieder geval goed naar de minimale hellingsgraad van uw dak, om na te gaan of het water op de juiste manier zal weglopen. Is de hellingsgraad van uw dak aan de andere kant juist relatief hoog (meer dan 55 graden)? Dan kunt u doorgaans gebruik maken van panhaken.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen vormen traditioneel een bekende dakbedekking voor op hellende daken. De keramische dakpannen worden gebakken en zorgen wat dat betreft voor een als het ware ambachtelijke toepassen. Houd er echter rekening mee dat de keramische dakpannen over het algemeen vrij klein van stuk zijn. Dit zorgt ervoor dat u er veel van nodig heeft om het dak te bedekken. Met keramische dakpannen als dakbedekking zorgt u voor relatief hoge kosten, maar kiest u aan de andere kant ook voor een mooie golvende beweging op het dak.

Kunststof dakplaten

Zoekt u naar een meer voordelige oplossing en wilt u zich vooral richten op het gewicht van de dakpannen als dakbedekking? Indien het gewicht niet te ver op mag lopen is het een goed idee om gebruik te maken van de kunststof dakpanplaten die er beschikbaar zijn. Deze zijn licht van gewicht en zijn daardoor gemakkelijk te verwerken. Daarnaast bieden ze een goede geluidsisolatie, zijn ze elastischer dan de platen van staal en hoeft u er niet diep voor in de buidel te tasten. Houd er aan de andere kant rekening mee dat de kunststof dakpanplaten door hun lichte gewicht ook gemakkelijk kunnen opwaaien.

Betonnen dakpannen

Ten derde kunt u voor dakpannen als dakbedekking gebruik maken van betonnen dakpannen. Deze vormden halverwege de vorige eeuw de opvolger van de keramische dakpannen, met name dankzij de snelle en voordelige productie. We spreken ook wel van de ‘sneldekpan’, die mooi aangeeft waarom dakdekkers hier over het algemeen graag gebruik van maken. De betonnen dakpannen hebben een wat groter formaat, waardoor u er minder van nodig heeft op uw dak. Maak een keuze uit de verschillende dakpannen voor uw dakbedekking, om ervoor te zorgen dat u uw hellende dak op een nette manier af kunt laten werken.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Wat kost

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *