Dakisolatie schuin dak

Dakisolatie

Een juiste dakisolatie van schuine daken is van groot belang, voor het uiteindelijke comfort dat u in de woning of het pand zal ervaren. U kunt schuine daken isoleren door hier tijdens het aanbrengen van het dak al rekening mee te houden, of de isolatie later aan te brengen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Het is in ieder geval van belang om na te gaan of u de dakisolatie op of onder het dakbeschot aan wilt brengen en welk materiaal u daarvoor wilt gebruiken. Zorg er bij dakisolatie onder het dakbeschot voor dat de rest van de kap goed luchtdicht is.

Niet thermisch geïsoleerd dak
Niet thermisch geïsoleerd dak

Op of onder het dakbeschot

De dakisolatie kan zowel op als onder het dakbeschot plaatsvinden. Het heeft over het algemeen de voorkeur om de isolatie onder het dakbeschot aan te brengen, al is dat helaas niet in alle gevallen mogelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u te maken krijgt met een onaanvaardbare overlast of een ontoelaatbare verandering aan de afwerking aan de binnenzijde. Is er een bitumenproduct toegepast binnen de dakbedekking? Ook dan is de kans groot dat u de dakisolatie op het dakbeschot aan dient te brengen, omdat dit eronder helaas niet mogelijk is.

Een warm dak constructie
Een warm dak constructie

Diverse mogelijkheden tot dakisolatie

Met het oog op de dakisolatie heeft u een aantal verschillende mogelijkheden. U kunt de kapconstructie bijvoorbeeld isoleren door gebruik te maken van minerale wol. Dit kunt u aan de binnenzijde aanbrengen, om ervoor te zorgen dat er een aangename temperatuur in de ruimte zal ontstaan. Daarnaast kunt u gebruik maken van nieuwe dakplaten, waarbij u de isolatie op een degelijke manier mee kunt nemen. Tenslotte kunt u het bestaande dak handhaven en extra isolatiemateriaal aanbrengen. Houd er in dit geval rekening mee dat het dakniveau toe kan nemen, waardoor u aan de buitenzijde na dient te denken over de juiste afwatering.

Een koud dak constructie
Een koud dak constructie

Luchtdicht uitvoeren van de kap

Wilt u schuine daken isoleren? Indien het gaat om een bestaand hellend dak, dan is het in ieder geval van belang om een dik pakket isolatiemateriaal aan te brengen, aangezien dat het warmteverlies behoorlijk terug zal brengen. Zorg er echter voor dat de gehele kap luchtdicht is uitgevoerd. Richt u onder andere op de dakvoet en de nok, plaats waar gemakkelijk openingen kunnen ontstaan. Indien u de kap niet voldoende luchtdicht uitvoert loopt u het risico dat er vochtproblemen zullen ontstaan, waardoor de isolatie uiteindelijk niet optimaal plaatsvindt, omdat het materiaal vocht op zal gaan nemen en de Rc-waarde daalt.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *