Dakbeschot

Dakbeschot

Het dakbeschot zorgt voor de afsluiting van de dakconstructie en kan tevens bijdragen aan een goede isolatie van de woning. Het dakbeschot zorgt ervoor dat de onderliggende ruimte winddicht is en ongedierte niet de kans krijgt om er naar binnen te gaan.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Daarnaast zorgt u er met het dakbeschot voor dat u geen last zal hebben van stuifsneeuw, dat anders door de naden van de dakbedekking heen zou kunnen komen. Het is wat dat betreft een essentieel onderdeel van uw dak. Het dakbeschot brengen we aan bij een schuin dak, bij een plat dak is hier geen sprake van.

Afsluiting en isolatie

Het dakbeschot dient tegenwoordig meerdere doelen. Voorheen was het er vooral om te zorgen voor een degelijke afsluiting, terwijl we er vandaag de dag ook steeds meer gebruik van maken voor de isolatie van onze woning. Dit heeft te maken met het feit dat we de functies inmiddels met elkaar kunnen integreren. Tegenwoordig kunt u zelfs gebruik maken van een dakbeschot met een zelfdragende functie, waardoor u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het gewicht. Verder is het voldoende stevig om zowel personen als materialen te kunnen dragen, tijdens een reparatie of inspectie.

Een warm dak constructie
Een warm dak constructie

Staalplaatprofielen

We maken voor het dakbeschot over het algemeen gebruik van staalplaatprofielen. Het voordeel van deze profielen is dat ze zelfdragend zijn en daarnaast drie functies met elkaar combineren. Ze zorgen voor een belangrijke waterkering op het dak, zorgen voor voldoende isolatie en brengen daarnaast een afsluiting aan. Hierdoor heeft u geen last van ongedierte, de wind en bijvoorbeeld stuifsneeuw. Dankzij het dakbeschot heeft u de mogelijkheid om het dak op een degelijke manier af te werken en ervoor te zorgen dat u op een comfortabele wijze in uw woning of een ander pand kunt verblijven.

Keuze voor het type dakbeschot

Wilt u een keuze maken voor een bepaalde type dakbeschot? Dan is het verstandig om rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Denk onder andere na over het soort en type dakbedekkingsmateriaal dat u gaat gebruiken, maar ook aan de wijze waarop u dit aan gaat brengen. Houd rekening met de dikte en plaats van het isolatiemateriaal, het soort materiaal dat u gaat gebruiken en de gewenste afwerking aan de onderzijde. Besteed tenslotte aandacht aan het materiaal van de draagconstructie en de afstand tussen de steunpunten. Op basis van die elementen kunt u een goede keuze maken voor het dakbeschot dat u kunt toepassen.

Niet thermisch geïsoleerd dak
Niet thermisch geïsoleerd dak

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *