Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen zijn over het algemeen een stuk groter dan keramische dakpannen, waardoor u er minder van nodig heeft om een volledig dak te bedekken. Dit biedt u de mogelijkheid om de kosten te drukken, waardoor we hier met name halverwege de vorige eeuw veel gebruik van hebben gemaakt.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers uit uw eigen regio.

Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Dakdekkers maken over het algemeen graag gebruik van de betonnen dakpannen, terwijl u kunt rekenen op een scherpe prijs. Het is niet nodig om deze dakpannen te bakken, maar zorg er wel voor dat uw hellende dak voldoet aan de minimale hellingsgraad om de pannen aan te kunnen brengen.

Cement en zand

Betonnen dakpannen maken we van cement en zand, door dit uit te laten harden. Het is voldoende om de dakpannen hun vorm te geven en deze vervolgens te laten drogen. In tegenstelling tot bij de keramische dakpannen is het niet nodig om ze te bakken. Het grote voordeel hiervan is dat er eigenlijk geen vervormingen plaats zullen vinden, waardoor we de dakpannen heel snel en netjes kunnen leggen. Het is wat dat betreft niet vreemd dat we de betonnen dakpan in de volksmond ook wel aanduiden als de ‘sneldekpan’.

Minimale hellingsgraad

Wenst u gebruik te maken van dakpannen van beton? Houd er dan rekening mee dat uw hellende dak in ieder geval dient te voldoen aan de minimale hellingsgraad. Uw dak dient een hellingsgraad te hebben van minimaal 15 graden, aangezien het anders niet zeker is dat het water voldoende af zal lopen, om niet op het dak te blijven staan. In dat geval kan het regenwater tussen de betonnen dakpannen door gaan lopen. Uiteraard heeft u op het gebied van betonnen dakpannen de keuze uit een groot aantal verschillende soorten en maten. Kiest u voor een golvende pan, of aan de andere kant juist voor een vlak exemplaar?

Sneldekpan

We noemen we betonnen dakpannen over het algemeen ook wel de sneldekpan. Dat heeft te maken met de hoge productiesnelheid die er mogelijk bleek tijdens de introductie, maar ook met het feit dat we de pannen voordelig en snel op uw dak kunnen leggen. Wilt u de betondakpannen op een degelijke manier beschermen? Zorg dan voor een laag acrylaat. Dit zorgt ervoor dat de pannen wat gladder zijn, waardoor algen en mossen minder kans krijgen om erop te groeien. U zorgt daarmee bovendien voor een meer duurzame toepassing van de betonnen dakpannen op uw dak, zodat u daar jarenlang gebruik van kunt maken.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *