Overige zoals metalen dakbedekking

Overige zoals metalen dakbedekking

Wenst u gebruik te maken van een van de overige materialen voor uw dakbedekking? U kunt daarbij denken aan zink en koper, lood en staal of roestvast staal en aluminium. We zien in Nederland niet al deze materialen veelvuldig terug, maar ze bieden u wel de mogelijkheid om een degelijke dakbedekking aan te brengen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

In Nederland maken we echter veel gebruik van bitumen dakbedekking, naast de kunststof en rubber dakbedekking die de specialist voor u kan aanbrengen.

Koper is een van de meest duurzame materialen en daarmee een zeer interessante keuze. Met name in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland maakt men er veel gebruik van, ook vanwege de mooie groene kleur die het na 12 jaar krijgt. Men noemt dit vaak kopergroen, maar het is eigenlijk ‘patina’.

Zink en koper

Wenst u gebruik te maken van metalen dakbedekking in de vorm van zink of koper? Zink is een materiaal dat we onder andere kunnen toepassen in goten en de hemelwaterafvoer, maar we kunnen het ook gebruiken voor een compleet dak of de mooie toren van een kerk. Een dak gemaakt van zink gaat gemakkelijk 50 tot meer dan 75 jaar mee, waardoor u kiest voor een zeer duurzaam materiaal. Houd er rekening mee dat alleen gespecialiseerde dakdekkers u hiermee van dienst kunnen zijn.

Andere kleur aan dak geven ook mogelijk
Andere kleur aan dak geven ook mogelijk

Lood en staal

Lood zien we in Nederland minder terug dan in de landen om ons heen. Met name in Engeland maakt men relatief veel gebruik van lood voor dakbedekking. Indien u het lood op een degelijke manier aan laat brengen is een levensduur van 100 – 200 jaar geen uitzondering.

Staal gebruiken we over het algemeen in de vorm van profielen, die we gebruiken als een draagvloer voor dakbedekking van bitumen of kunststof. We kunnen het staal echter ook gebruiken voor de dakbedekking van bijvoorbeeld een loods, een schuur of een hal. Na het verzinken is het dan verstandig om het staal van een extra beschermlaag te voorzien.

Roestvast staal en aluminium

Tenslotte kunt u gebruik maken van een metalen dakbedekking in de vorm van roestvast staal, of aluminium. Aluminium laat zich steeds vaker in Nederland gebruiken, bijvoorbeeld door het te anodiseren of coaten, zodat oxidatie niet langer een probleem vormt. Houd er rekening mee dat aluminium een relatief groot uitzettingscoëfficiënt heeft. Dit is van belang wanneer u berekeningen maakt, of u besluit om het aluminium te verbinden met andere materialen die meer of minder uit zullen zetten en kunnen krimpen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *