Omgekeerd dak constructie

Omgekeerd dak constructie

De omgekeerd dak constructie is eigenlijk een bijzondere vorm van een warm dak constructie. Dat heeft te maken met het feit dat we ervoor zorgen dat de onderconstructie van het dak de binnentemperatuur aan zal nemen, maar dat dit ook geldt voor het gehele dakbedekkingssysteem dat we gebruiken. Dit ligt normaal gesproken op de thermische isolatie (warm dak), waardoor dit gedeelte de temperatuur van de buitenlucht aan zal nemen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Indien we gebruik maken van een omgekeerd dak is dit niet het geval. We plaatsen de thermische isolatie voor het platte dak in dat geval bovenop het dakbedekkingsmateriaal. Hierdoor neemt dit samen met de onderconstructie de binnentemperatuur aan en krijgt dit veel minder te verduren. Het is wat dat betreft niet vreemd dat dit het minste risico op schade met zich mee zal brengen en u kiest voor een duurzame ontwikkeling van uw dak.

Omgekeerd dak constructie
Omgekeerd dak constructie

Bouwfysisch beste dakconstructie

Bouwfysisch gezien is het omgekeerde dak de best mogelijke constructie, waar u gebruik van kunt maken. Dat heeft vooral te maken met het feit dat u de thermische isolatie zo ver mogelijk naar buiten toe aanbrengt. Houd er rekening mee dat u een ballastlaag nodig heeft om de thermische isolatie op z’n plek te houden. U zorgt er met een laag van grind of tegels voor dat u over het dak heen kunt lopen zonder het materiaal te beschadigen, maar u zorgt er daarnaast voor dat het materiaal niet op kan waaien. De thermische isolatie dient u op een goede manier te beschermen, aangezien dit uiteindelijk een behoorlijk kwetsbaar onderdeel is van het dak.

Voorwaarden omgekeerd dak

Indien u gebruik wilt maken van een omgekeerd dak constructie dient u er rekening mee te houden dat u aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen. U kunt bijvoorbeeld uitsluitend gebruik maken van geëxtrudeerd polystyreenschuim (XPS) als isolatiemateriaal, aangezien de andere materialen hiervoor helaas niet geschikt zijn. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat het boeiboord aanmerkelijk hoger dient te zijn dan bij een niet-geïsoleerd dak. Houd daar dus rekening mee binnen de totale opbouw van de dakconstructie en de hoogte die u daarvoor beschikbaar heeft. Ten derde dient u er met de ballastlaag niet alleen voor te zorgen dat u hier overheen kunt lopen en er geen risico op ‘opwaaien’ ontstaat, deze laag dient er daarnaast voor te zorgen dat de schadelijke UV-straling van de zon geen vat kan krijgen op het isolatiemateriaal dat u plaatst.

Grind om te voorkomen dat dakbedekking weg waait.
Grind om te voorkomen dat dakbedekking weg waait.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *