Nieuwe dakbedekking over oude dakbedekking

Nieuwe dakbedekking over oude dakbedekking

Wilt u gebruik maken van nieuwe dakbedekking, maar heeft u de oude nog op het dak liggen? Het is lang niet altijd nodig om de oude dakbedekking eerst te verwijderen. In plaats daarvan kunt u daar gebruik van maken als een dampremmende laag.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Houd aan de andere kant natuurlijk rekening met de huidige isolatiewaarde van het dak, maar bijvoorbeeld ook met het gewicht en de hoogte die het totale dak krijgt. De specialist kan u precies aangeven wat er mogelijk is en wat het in uw geval betekent om de nieuwe dakbedekking over de oude heen te leggen.

Isolatiewaarde van het dak

Laat allereerst een berekening maken van de isolatiewaarde van het dak dat u heeft liggen. Geeft dit de Rc-waarde waar u naar op zoek bent, of is het voor u van belang om hier een verbetering in aan te brengen? Indien u alleen nieuwe dakbedekking aanbrengt en u gebruik maakt van een warm dak zal de isolatie niet verbeteren. U kiest er dan namelijk voor om de buitenste laag aan te pakken, terwijl de thermische isolatie zich daar net onder bevindt. Indien u de isolatie wilt verbeteren is het doorgaans verstandiger om de oude dakbedekking te verwijderen en daarna pas de nieuwe aan te brengen.

Insnijding van het dak

Houd u bij het plaatsen van nieuwe dakbedekking over de oude daarnaast rekening met het gewicht van de huidige dakbedekking, plus het gewicht dat daarbij zal komen. U kunt hier een berekening van laten maken door ‘insnijding’. Dit is een methode die u grondig kan laten onderzoeken hoe het huidige dak eruit ziet en welk gewicht dit nog met zich meebrengt. Maak vervolgens een berekening van de nieuwe dakconstructie met de nieuwe dakbedekking, om na te gaan of dit mechanisch allemaal past binnen het plaatje dat u voor ogen heeft.

Nieuwe dakbedekking aanbrengen

Tenslotte kunt u de nieuwe dakbedekking aanbrengen, bijvoorbeeld met een bitumenpasta. U zorgt er op die manier voor dat u het dakbedekkingsmateriaal op de juiste manier kunt aanbrengen en verkleven, waardoor u daar op een degelijke wijze gebruik van kunt maken. U kunt kiezen voor een losliggend en geballast dakbedekkingssysteem (plat dak), een volledig gekleefd dakbedekkingssysteem of een partieel gekleefd dakbedekkinigssysteem. Wat dat betreft bepaalt u zelf in welke mate het dak ‘vast’ dient te komen te liggen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat het los komt of kan verschuiven als het gevolg van de verschillende invloeden van het weer.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *