Na-isoleren van een plat dak

Na-isoleren van een plat dak

Wilt u een plat dak na-isoleren? U kunt dit in principe op twee verschillende manieren doen. U kunt de isolatie op de dakbedekking aanbrengen. U kunt er aan de andere kant ook voor kiezen om de isolatie tussen de lagen aan te brengen. Dit is met name interessant wanneer de oude dakbedekking in principe nog goed is.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Aanvullende informatie

Vertoont deze nog geen grote gebreken, maar is de isolatiewaarde (Rc-waarde) van het geheel niet volledig naar wens? Dan kunt u de oude dakbedekking gebruiken als een nieuwe dampremmende laag, waardoor er een totale isolatie ontstaat die aan uw wensen zal voldoen.

Houd er zowel bij de isolatie op de dakbedekking als isolatie tussen de lagen rekening mee dat u de hoogte van het dak niet te ver op laat lopen. Tijdens het na-isoleren van het dak loopt u het risico dat het dakniveau te ver stijgt, waardoor de dakopstanden en dakranden relatief gezien lager komen te liggen. Naarmate u het dakniveau verhoogt wordt het verschil met de dakranden en opstanden kleiner. Zorg ervoor dat er minimaal 120mm verschil in hoogte overblijft, om te voorkomen dat u problemen krijgt met de afwatering, of er water onder het voetlood wordt geduwd.

Isolatie op de dakbedekking

Wilt u de huidige dakbedekking graag laten liggen, maar een volwaardige isolatie aanbrengen? Kies dan voor isolatie op de dakbedekking. U kunt het na-isoleren van een plat dak vormgeven door gebruik te maken van XPS, het enige materiaal dat goed geschikt is voor de plaatsing bovenop bestaande dakbedekking. Dit heeft te maken met het feit dat het materiaal goed bestand is tegen het vocht van buiten. De andere materialen zouden dit vocht opnemen. Hierdoor gaat een groot deel van de isolatiewaarde verloren, waardoor u uiteindelijk niet de gewenste Rc-waarde kunt behalen.

Isolatie tussen de lagen

Is de oude dakbedekking in principe nog goed, maar wilt u voor meer isolatie zorgen? In dat geval kunt u het na-isoleren van een plat dak vormgeven door de isolatie tussen de lagen aan te brengen. Dit betekent dat u een kleinere laag isolatiemateriaal gebruikt (er zijn meerdere materialen beschikbaar), om daar vervolgens een nieuwe laag dakbedekking op te plaatsen. De oude dakbedekking zal dienst doen als een dampremmende laag, waardoor u minder isolatiemateriaal nodig heeft. De isolatie tussen de lagen kan wat dat betreft een goede optie vormen op het moment dat u het dakniveau niet te ver wilt laten stijgen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *