Koud dak constructie

De koud dak constructie vormt een alternatief voor de warm dak constructie en het omgekeerde dak. We brengen de isolatie in dit geval onder de dakvloer van hout of beton aan. Dit brengt een aantal nadelen met zich mee, waardoor we hier vandaag de dag nog maar weinig gebruik van maken.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

De slechte bouwfysische eigenschappen hebben er door de loop der jaren heen voor gezorgd dat we hier eigenlijk niet meer mee werken en nieuwe daken altijd een warm dak constructie krijgen. Dat neemt niet weg dat u binnen uw woning te maken kunt hebben met een koud dak.

Temperatuur van de buitenlucht

Wanneer we de constructie van een plat dak vormgeven op basis van een koud dak, zal de onderconstructie de temperatuur van de buitenlucht aannemen. Dat heeft te maken met het feit dat het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de dakvloer zit. Van binnen naar buiten maken we eerst gebruik van het isolatiemateriaal, om vervolgens een dakvloer van hout of beton aan te brengen en daar een dampremmende laag op te plaatsen, om het geheel af te werken met het dakbedekkingsmateriaal. Hierdoor neemt de onderconstructie de temperatuur van de buitenlucht aan, die doorgaans veel meer schommelingen zal vertonen dan de binnentemperatuur.

Veel bouwschade

Het is wat dat betreft niet vreemd dat een koud dak constructie over het algemeen veel problemen geeft. Met name op het moment dat de constructies op een onkundige wijze worden aangebracht kunnen de temperatuurschommelingen er gemakkelijk voor zorgen dat er bouwschade ontstaat. Het is wat dat betreft niet vreemd dat er talloze problemen van een koud dak constructie bekend zijn, afhankelijk van de manier waarop deze is geconstrueerd.

Inwendige condensatie bij koud dak constructie

Het meest bekende voorbeeld van bouwschade bij een koud dak constructie is de inwendige condensatie, die tot rotting van het hout kan leiden.

Op het moment dat we de isolatie aan de binnenzijde tussen de draagbalken van een dakvloer aanbrengen, lopen we het risico dat er sprake zal zijn van inwendige condensatie. Dit zorgt ervoor dat er rondom het hout vocht kan gaan ontstaan. Dit vormt een voedingsbodem voor verschillende organismen, die er uiteindelijk voor kunnen zorgen dat er houtrot ontstaat. Het moge duidelijk zijn dat dit de stijfheid en sterkte van de totale dakconstructie niet ten goede komt. De koud dak constructie kan op die manier tot vervelende en gevaarlijke situaties leiden, waardoor we hier voor nieuwe daken eigenlijk geen gebruik meer van maken.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *