Isolatie tussen de lagen

Isolatie tussen de lagen

Wilt u isolatie tussen de lagen aanbrengen? U kunt dan gebruik blijven maken van uw bestaande bitumineuze dakbedekking, waardoor u minder isolatiemateriaal nodig heeft om de gewenste Rc-waarde te behalen. Houd er rekening mee dat er desalniettemin sprake zal zijn van een verhoging van het dakniveau.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Dat betekent dat de dakranden en dakopstanden te maken krijgen met een relatieve verlaging. Zorg ervoor dat deze voldoende hoogte ten opzichte van het dak behouden, om te voorkomen dat vocht onder het voetlood geduwd wordt, of dit over de rand van het dak zal stromen.

Isolatie en nieuwe dakbedekking

Indien u kiest voor isolatie tussen de lagen zorgt u ervoor dat u de oude dakbedekking gewoon kunt laten liggen. Laat uw dakbedekking eerst goed inspecteren, om na te gaan of er nog geen sprake is van grote gebreken. Is de bestaande dakbedekking verouderd, maar op zich nog goed van kwaliteit? Dan kunt u bovenop deze laag het isolatiemateriaal aanbrengen, nadat u de dakbedekking grondig heeft schoongemaakt. Vervolgens kunt u de nieuwe laag dakbedekking aanbrengen, om het isolatiemateriaal weer af te werken en te zorgen voor een ‘warm dak’, in plaats van een ‘omgekeerd dak’.

Dampremmende laag

Laat u de oude dakbedekking liggen? Dan zorgt u er daarmee voor dat u als het ware een dampremmende laag aanbrengt. De oude dakbedekking is niet in staat om uw woning voldoende te isoleren, maar zorgt er dankzij deze laag wel voor dat u minder isolatiemateriaal nodig heeft.

Dat betekent dat u het dak minder hoeft te verhogen, waardoor ook de relatieve verlaging van de dakranden en de dakopstand mee zal vallen. Wat dat betreft verdient een isolatie tussen de lagen de voorkeur op het moment dat uw oude dakbedekking nog geen grote gebreken vertoont en u de hoogtewinst beperkt wenst te houden.

Dunnere isolatielaag

Dankzij de dunnere isolatielaag dan bij een omgekeerd dak hoeft u minder snel aanpassingen te laten doen aan de details van het dak. Laat hier een deskundige naar kijken, om er zeker van te zijn dat u het vocht op de juiste manier af kunt blijven voeren. De verticale hoogte van een dakrand bij een eengezinswoning dient bijvoorbeeld minimaal 120mm te zijn, om te voorkomen dat het water er overheen kan lopen. Een specialist kan u aangeven hoeveel isolatiemateriaal u nodig heeft voor een isolatie tussen de lagen en of dit binnen de normen blijft met het oog op de dakdetails.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *