Isolatie op de dakbedekking

Isolatie op de dakbedekking

Omgekeerd dak constructie
Omgekeerd dak constructie

Wilt u de isolatie op de dakbedekking aanbrengen? Dan zorgt u daarmee als het ware voor een omgekeerd dak constructie. Bij een gebruikelijke warm dak constructie bevindt het isolatiemateriaal zich onder het dakmateriaal, waardoor er in dit geval sprake is van een bijzondere situatie.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Zorg ervoor dat u gebruik maakt van een isolatiemateriaal dat geen vocht op zal nemen, om te voorkomen dat een groot deel van de isolatiewaarde verloren zal gaan. U kunt eigenlijk alleen gebruik maken van XPS, geëxtrudeerd hard polystyreenschuim.

Omgekeerd dak constructie
Omgekeerd dak constructie

Grind verwijderen en dak schoonmaken

Het is verstandig om de isolatie op de dakbedekking aan te laten brengen door een specialist, dit is in principe geen klus voor de doe-het-zelver. Wilt u er toch zelf mee aan de slag? Dan is het allereerst van belang om het eventuele grind te verwijderen en het dak goed schoon te maken. U zorgt er op die manier voor dat u de isolatie op een degelijke manier aan kunt brengen, zonder dat er vuil tussen de verschillende lagen kan gaan zitten.

Drainagetegels op rubber tegels

U dient na het aanbrengen van de isolatie op de dakbedekking weer te zorgen voor een nieuwe ballastlaag. U kunt hiervoor gebruik maken van grind of tegels. Gebruik in het geval van tegels niet de bekende betontegels, maar kies in plaats daarvan voor speciale drainagetegels. U dient deze op rubberen tegels te plaatsen. Op die manier ontstaat er een stevig geheel dat het isolatiemateriaal zal beschermen tegen bijvoorbeeld opwaaien. Aan de andere kant zorgt u ervoor dat het water zich goed over het dak kan bewegen, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over vocht dat eventueel blijft staan.

Verhoging van het dakniveau

Kiest u voor isolatie op de dakbedekking? Houd er dan rekening mee dat dit zal leiden tot een verhoging van het dakniveau. Dat betekent aan de andere kant automatisch dat onder meer de dakopstanden en de dakranden te maken krijgen met een relatieve verlaging. Het is daarom verstandig om een deskundige mee te laten kijken, om te bepalen welke isolatiedikte verantwoord is, zonder dat u de rest van de dakdetails aan hoeft te passen. Indien de hoogte te gering wordt loopt u het risico dat het hemelwater over de dakrand of onder het voetlood geduwd wordt, waardoor dit voor problemen kan zorgen.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *