Dakbedekking aanbrengen

Dakbedekking aanbrengen

Wilt u dakbedekking aanbrengen? Dan heeft u daar in principe drie verschillende mogelijkheden voor. Ga altijd uit van de onderconstructie, om te bepalen welke methoden in uw geval goed geschikt zijn. Gaat het om een dakvloer van beton (steenachtig), of maakt u aan de andere kant gebruik van hout? Houd rekening met het uitzettingscoëfficiënt van het materiaal, om te voorkomen dat dit teveel uit zal zetten of zal krimpen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Dit laatste kan leiden tot scheuren in de dakbedekking, waardoor er lekkage kan ontstaan. Breng de dakbedekking aan door daarnaast goed te kijken naar het gewicht dat u maximaal kunt toevoegen, of de methode van bevestigen die uw voorkeur heeft (plakken of schroeven).

Methodes dakbedekking aanbrengen

Bedekking los leggen

Wilt u de dakbedekking aanbrengen? Dat kunt u allereerst doen door deze los te plaatsen op het isolatiemateriaal of de dakvloer. Kies in dat geval voor losliggende dakbedekkingsmaterialen, die u vervolgens voorzien van een ballastlaag. Het is van belang dat het dakbedekkingsmateriaal geen last heeft van de schadelijke UV-straling van de zon. U zorgt er met de ballastlaag van kiezels of tegels daarnaast voor dat u over het dak heen kunt lopen. Houd er rekening mee dat het gewicht van het totale dak op deze manier op kan lopen tot 150 kilo per vierkante meter. Zorg ervoor dat de dakconstructie daarop berekend is.

Bedekking deels of geheel plakken

U kunt daarnaast de dakbedekking aanbrengen door deze deels of geheel te plakken. U kunt de dakbedekking deels plakken om ervoor te zorgen dat er een dampdrukverdelende laag ontstaat. Is dit minder van belang? Dan kunt u de laag volledig plakken. U kunt daarvoor gebruik maken van bitumen. Zorg ervoor dat u eerst een bitumenprimer aanbrengt op de ondergrond, om deze volledig te laten drogen. U kunt de dakbedekking aanbrengen door deze te plakken, op het moment dat u gebruik maakt van een steenachtige ondergrond, zoals beton.

Bedekking vastschroeven

Ten derde kunt u de dakbedekking aanbrengen door deze vast te schroeven. We noemen dit ook wel het mechanisch verbinden van de verschillende lagen. Het is onder andere van belang om gebruik te maken van een volgring. Deze zorgt ervoor dat u de druk op de schroef over een groter gedeelte van het bedekkingsmateriaal kunt verdelen. Hierdoor komt de schroef niet door het materiaal heen en zorgt u voor een degelijke verbinding. U kunt de dakbedekking schroeven op het moment dat u gebruik maakt van een houten ondergrond, aangezien u de schroeven daar op een relatief gemakkelijke manier in kunt draaien.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *