Dakballast

Dakballast

Om te voorkomen dat dakbedekking bij harde wind of storm wegwaait wordt in Nederland gebruik gemaakt van zogenaamd dakballast: hierbij wordt grind op een dak aangebracht in een bepaalde geschikte laagdikte op de dakbedekking en de veelal daaronder liggende isolatieplaten. Ook worden allerhande tegels gebruikt als dakballast.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Via kubels of drogestoffen wagens

Grind kan op verschillende manieren worden aangebracht, bijvoorbeeld via een telekraan waarbij kubels gevuld worden met grind en exact geplaatst kunnen worden. Een andere mogelijkheid is dat het grind op het dak gestort wordt en dat het handmatig met kruiwagens en schoppen verdeeld wordt; een fysiek zwaar werk.

In de laatste jaren wordt eigenlijk voor 90% gebruik gemaakt van zogenaamde drogestoffenwagens: vrachtwagens die afgeladen worden met grind en die dat grind tot wel 30 meter hoogte kunnen ‘blazen’door een enorm sterke pomp. Op deze manier kan het grind eenvoudig aangebracht worden en zeker bij grote daken veel sneller worden gewerkt.

Ballast en dakterras ?

Een trend in de afgelopen jaren is dat de dakballast niet alleen dient voor het verzwaren en beschermen van dakbedekking en isolatie, maar dat het ook als ondergrond voor dakterras wordt gebruikt. In plaats van grind worden dan tegels aangebracht. Dit zijn speciale tegels die wel een robuust uiterlijk hebben, maar iets lichter zijn om beter waterafvoerende capaciteiten te hebben. Het zou namelijk voor het dak een te zware belasting kunnen worden indien er grind, tegels én grote hoeveelheden water en sneeuw op het dak zouden blijven staan. Afvoer van water is dan ook essentieel.

Zeker bij nieuwbouw wordt in verband met gebrek aan ruimte vaak gekozen voor de benutting van het dak als dakterrasdaktuin of parkeerdak.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *