Bitumen dakbedekking plat dak

Bitumen dakbedekking

Wilt u gebruik maken van bitumen dakbedekking? Dan heeft u drie verschillende mogelijkheden, met het oog op de bevestiging van de dakbedekking op de onderconstructie.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

U kunt gebruik maken van een ballastlaag, u kunt de dakbedekking kleven of deze op een mechanische wijze verbinden (schroeven). Ga uit van de verschillen tussen de drie mogelijkheden en bepaal op die manier wat in uw geval het best geschikt is.

Bitumen dakbedekking met ballastlaag

U kunt gebruik maken van bitumen dakbedekking met een ballastlaag, bijvoorbeeld op het moment dat u een plak dak wilt aanbrengen waarbij de dakvloer vrij kan uitzetten en kan krimpen. U heeft dit materiaal ruim baan. Zorg in ieder geval voor een goed afschot en grind met een grove fractie (minimaal 16/32), zodat u de levensduur kunt verlengen.

Plaats in ieder geval tegels op de randhoeken, bijvoorbeeld om te voorkomen dat de wind onder de ballastlaag kan komen. Leg de dakbanen in een halfsteensverband of in een blokverband, afhankelijk van de mate waarin deze mogen krimpen. De bitumen dakbedekking met een ballastlaag zorgt voor een relatief groot gewicht (tot 150 kilo per m2), dus houd daar rekening mee bij het berekenen van de constructie.

Gekleefde bevestiging

Daarnaast kunt u gebruik maken van bitumen dakbedekking door deze te kleven. U kunt in dat geval gebruik maken van een APP- of SBS-toplaag, die u eventueel kunt mineraliseren. U kunt de dakbedekking volledig kleven, of dit slechts partieel doen. In dit laatste geval heeft u de mogelijkheid om een drukverdelende laag aan te brengen. Deze manier van dakdekken kent een behoorlijk hoge windweerstand. Het is desalniettemin niet verstandig om er boven een hoogte van 40 meter gebruik van te maken.

Mechanische bevestiging

Tenslotte kunt u de bitumen dakbedekking aanbrengen door gebruik te maken van een mechanische bevestiging. In dat geval maakt u gebruik van schroeven, doorgaans in combinatie met een volgring. Deze zorgt ervoor dat u de druk over een groter gedeelte van het materiaal kunt verdelen. U kunt zorgen voor een eenlaagse uitvoering, of gebruik maken van een onderlaag van eenzijdig gebitumeerde polyestermat. Wat dat betreft kunt u zelf bepalen hoe u gebruik wenst te maken van de bitumen dakbedekking. Laat u onder andere leiden door het doel dat u met het dak voor ogen heeft, net als de rest van de constructie en natuurlijk de locatie waar u bouwt.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *