Beoordelen oude dakbedekking

Beoordelen oude dakbedekking

Wilt u een dakbedekking inspectie uit laten voeren? We kijken bij het beoordelen van oude dakbedekking naar een aantal verschillende factoren, die ons aan kunnen geven in hoeverre het materiaal nog van goede kwaliteit is.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Houd er rekening mee dat het beoordelen van bijvoorbeeld teermastiek en PVC anders in z’n werk gaat. We kijken in het eerste geval allereerst naar de aanwezigheid van teermastiek, terwijl we ons bij PVC veel directer kunnen richten op de te verwachten levensduur hiervan.

Teermastiek dakbedekkingssystemen

Bij het beoordelen van oude dakbedekking is het van belang om allereerst na te gaan of er inderdaad sprake is van teermastiek. Is dit het geval? Maak daar dan een notitie van, zodat u daar bij de sloop van het gebouw rekening mee kunt houden. Het teermastiek hoeft tot die tijd niet tot problemen te leiden. Probeer er tijdens een inspectie van het dakbedekkingssysteem achter te komen in hoeverre bijvoorbeeld bitumen kleefmateriaal is samengesmolten met de teermastiek. In dat geval is het geheel ‘chemisch afval’ en dient u het ook als zodanig te behandelen en afvoeren.

In veel van de gevallen zal de inspectie van het dakbedekkingsmateriaal uitwijzen dat u gewoon gebruik kunt blijven maken van het teermastiek. Indien u dit zou laten verwijderen kost dit u niet alleen veel geld, het draagt daarnaast niet direct bij aan een veel langere levensduur van het dak. Het is wat dat betreft verstandig om mee te gaan of het teermastiek net zo lang mee zal kunnen gaan als de rest van het gebouw, zodat u het op een veilige manier kunt laten zitten.

Vervorming in bitumen dakbedekking
Vervorming in bitumen dakbedekking

PVC dakbedekkingssystemen

Wilt u een inspectie van uw PVC dakbedekkingssysteem uit laten voeren? Maak dan een onderscheid tussen de dakbedekkingsconstructie, het dakbedekkingssysteem en de dakbanen. De constructie staat voor alle lagen boven de onderconstructie. Het gaat bijvoorbeeld om de dampremmende laag, de thermische isolatie, een eventuele scheidingslaag en het PVC dakbedekkingssysteem. Binnen het dakbedekkingssysteem richten we ons op de overlappen, afvoeren, doorvoeren, voegen, dakranden en opstanden. Ga na of de condities van deze elementen nog aan de richtlijnen voldoen. U kunt zich bij het beoordelen van de oude dakbedekking tenslotte richten op de PVC dakbanen. Deze hebben een verwachte levensduur van 20 jaar, waardoor het de moeite waard is om na te gaan in hoeverre u er nog langer gebruik van kunt blijven maken.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *