Bedekking losleggen

Bedekking los leggen

Wilt u de dakbedekking los leggen? Houd er rekening mee dat u altijd uit dient te gaan van de onderconstructie waar u gebruik van maakt. Indien u de bedekking los wilt leggen is het onder andere van belang dat u een goede ballastlaag aanbrengt.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Vanwege het gewicht hiervan dient de complete constructie hierop berekend te zijn. Het grote voordeel van bedekking die u los aanlegt is de vrijheid die de materialen hebben om uit te zetten en aan de andere kant weer te krimpen.

Grind aanbrengen op dakbedekking
Grind aanbrengen op dakbedekking

Ballastlaag aanbrengen

U kunt de bedekking los leggen door gebruik te maken van een goede ballastlaag, bovenop de dakbedekking of het isolatiemateriaal. U doet dit door bijvoorbeeld gebruik te maken van kiezelstenen of tegels. U zorgt er met de ballastlaag onder andere voor dat u over het dak heen kunt lopen. Daarnaast voorkomt u dat schadelijke UV-straling tot in de dakbedekking door kan dringen en zorgt u ervoor dat het materiaal niet op kan waaien. De ballastlaag is wat dat betreft van essentieel belang om ervoor te zorgen dat u een degelijke dakbedekking aan kunt brengen, die niet van z’n plaats zal komen.

Gewicht van de constructie

Houd er rekening mee dat de totale constructie bij een losliggende bedekking een behoorlijk gewicht met zich mee zal brengen. Het gaat niet alleen om de onderconstructie, het eventuele isolatiemateriaal en de dakbedekking, maar daarnaast ook de ballastlaag die u erop aanbrengt. Dit zorgt ervoor dat het gewicht van losliggende dakbedekking op kan lopen tot wel 150 kilo per vierkante meter. Houd hier rekening mee bij het berekenen van de constructie en de draagkracht die benodigd is. U zorgt dan voor een degelijke constructie, zodat u de losliggende dakbedekking op een verantwoorde manier aan kunt brengen en het gewicht geen problemen met zich mee zal brengen.

Uitzetten en krimpen

Wilt u de dakbedekking los leggen? Het grote voordeel hiervan is dat de materialen die u gebruikt de vrijheid hebben om behoorlijk uit te zetten, of aan de andere kant weer te krimpen. Met name hout heeft een relatief grote uitzettingscoëfficiënt, wat betekent dat het moet kunnen ‘werken’. Op het moment dat u de bedekking los legt geeft u het hout als het ware de ruimte om te bewegen. Hierdoor loopt u geen risico op scheuren of andere beschadiging en blijft het dak ook bij grote schommelingen van de buitentemperatuur vrij van lekkages.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *