Bedekking deels of geheel plakken

Bedekking deels of geheel plakken

Wilt u de bedekking deels of geheel plakken? Dan is het allereerst van belang om de ondergrond in te smeren met een bitumenprimer. U dient deze volledig te laten drogen, om vervolgens pas de dakbedekking aan te brengen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

U zorgt daarmee voor een goede voorbereiding van de ondergrond, zodat u de bedekking vervolgens kunt plakken en u er zeker van kunt zijn dat de hechting optimaal is. Houd er rekening mee dat u de bedekking deels of geheel kunt plakken op het moment dat u gebruik maakt van een steenachtige ondergrond.

Bitumen nooit op hout plakken

Wilt u de bedekking plakken, of denkt u daar over na? Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de dakbedekking te plakken op het moment dat u gebruik maakt van een houten ondergrond. Is de dakvloer van hout? Kies dan voor een losliggend dakbedekkingsmateriaal. Indien u de dakbedekking zou plakken krijgt u te maken met het uitzettingscoëfficiënt, dat groter is dan dat van de overige materialen. Hierdoor kunnen temperatuurschommelingen ervoor zorgen dat er scheuren in het hout gaan ontstaan en u het risico loopt op een lekkage van het dak.

Vastkleven op steenachtige ondergrond

Wilt u de bedekking plakken? Dan dient u gebruik te maken van een steenachtige ondergrond, zoals beton. Dit maakt het mogelijk om de ondergrond goed voor te bereiden met een bitumenprimer en de dakbedekking er vervolgens deels of geheel op te plakken. U zorgt er daarmee voor dat er een stabiele constructie ontstaat, waarbij u geen risico loopt op bijvoorbeeld het opwaaien. U kunt er ook al direct overheen lopen, het is anders dan bij een losliggend dakmateriaal niet nodig om gebruik te maken van een ballastlaag. Dat heeft te maken met de klevende werking, die ervoor zorgt dat het dakmateriaal een goede sluitende laag zal vormen.

Omgekeerd dak constructie
Omgekeerd dak constructie

Dampdrukverdelende laag

Kiest u ervoor om de bedekking slechts deels te plakken? Dan ontstaat er op die manier een dampdrukverdelende laag. Dit heeft te maken met de lucht die er door de geperforeerde dakbanen kan stromen. Dit is een speciale vorm van het plakken van dakmateriaal, waar de specialist u meer over kan vertellen.

Ga bij de keuze voor het aanbrengen van het dakmateriaal altijd uit van de onderconstructie die er zit, of die u aan wilt brengen. Deze bepaalt in grote mate of u de dakbedekking kunt kleven, of dat u beter gebruik kunt maken van een losliggende constructie met een ballastlaag.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *