Uurtarieven dakdekkers

Op deze bladzijde kunt u lezen waar u rekening mee moet houden qua uurloon indien u een dakdekker op uurbasis inhuurt. Deze uurtarieven zijn onder meer afhankelijk van factoren als specialisme, ervaring en regio.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Toelichting prijs per uur voor dakdekkers

Er is niet 1 vast allround uurtarief voor een dakdekker. Uurtarieven variëren sterk en zijn onder meer afhankelijk van de volgende 7 factoren:

  • gaat het om een leerling, redelijk ervaren of zeer ervaren dakdekker
  • betreft het werk in de nieuwbouw, renovatie, klusbranche of onderhoud
  • is het heel specialistisch werk (bv rietdekken) of algemeen dakdekwerk (plat dak met bitumen branden)
  • uit welke regio komt de dakdekker c.q. in welke regio vinden de werkzaamheden plaats (dakdekkers uit Randstad zijn duurder dan uit de provincies)
  • onder welke van de 7 verschillende CAO’s valt de betreffende dakdekker
  • hoe groot is het project (veelal geldt dat hoe groter het project is, des te lager kan het uurtarief zijn)
  • hoe groot is de concurrentie ? In tijden van weinig werk wordt er flink gestunt met uurtarieven.

Al deze onderdelen hebben grote invloed op zowel uurtarieven als aanneemklussen. Onze ervaring is dat voor 1 klus of project er altijd prijsverschil is, variërend van honderd tot enkele duizenden euro’s. Het is dus sowieso raadzaam om meerdere offertes voor hetzelfde project aan te vragen. Hieronder ziet u uurtarieven excl. btw staan.

Uurtarieven dakdekker excl.btw, Provincies

SegmentGemiddeld uurtariefGrenswaardes
Nieuwbouw€ 30€ 27 – € 40
Onderhoud/inspectie€ 35€ 31 – € 43
Kluswerk€ 28€ 25 – € 35

Uurtarieven dakdekker excl.btw, Randstad

SegmentGemiddeld uurtariefGrenswaardes
Nieuwbouw€ 37€ 33 – € 47
Onderhoud/inspectie€ 43€ 38 – € 51
Kluswerk€ 35€ 30 – € 42
Veel verschillende specialiteiten onder dakdekkers
Veel verschillende specialiteiten onder dakdekkers

Vraag ALTIJD een prijs per onderdeel of project

Indien u geen ervaring hebt met een specifieke dakdekker of dakdekkersbedrijf, dan is het niet verstandig om op basis van uurtarief te werken indien vooraf niet een maximaal aantal werkuren wordt afgesproken voor het werk. Een bedrijf opdracht geven om alleen op uurtarief werkzaamheden te doen, brengt het risico met zich mee dat de snelheid uit het werk verdwijnt. Het beste is om altijd vaste prijzen af te spreken voor bepaalde werkzaamheden: op die manier weet u niet alleen waar u aan toe bent, maar kunt u ook eenvoudig prijzen vergelijken tussen verschillende dakdekbedrijven.

Kostenvoorbeelden dakdekken

Wij hebben enkele richtprijzen c.q. begrotingen voor veel voorkomende werkzaamheden opgesteld die u hier kunt vinden.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *