Goede dakdekkers vinden

Op deze pagina geven wij u enige tips en adviezen over het vinden van een goed dakdekkersbedrijf. Het lijkt misschien overbodig, maar onder dakdekkersbedrijven zit behoorlijk wat kaf tussen het koren.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

In de onderstaande tabel ziet u enkele vragen staan aangaande dakdekbedrijven. Indien u alle vragen met ja kunt beantwoorden, dan is de kans groot dat het een betrouwbaar en legitiem bedrijf betreft. Indien u meerdere keren nee moet aankruisen, dan adviseren wij u om niet in zee met het betreffende bedrijf te gaan. De kwaliteit en werking van de nieuwe dakbedekking alsmede de meerjarige garantie daarop zijn te belangrijk om in te leveren voor enkele euro’s voordeel.

Omschrijvingjanee
Is het bedrijf ingeschreven bij de KvK?  
Bestaat het bedrijf langer dan 2 jaar?  
Is het bedrijf lid van een branchevereniging?  
Heeft het bedrijf een officiële eigen vestiging?  
Werkt het bedrijf conform een CAO ?  
Verstrekt het bedrijf een duidelijke offerte inclusief voorwaarden en garantiebepalingen?  
Komt het bedrijf netjes en verzorgd over ? (kleding, bedrijfsauto, gereedschappen etc.)  
Kan men referenties verstrekken in uw regio?  
Worden veiligheidsmaatregelen besproken en toegelicht?  
Wordt u correct te woord gestaan en wordt er goed antwoord gegeven op uw vragen? (u wilt tenslotte niet gemakkelijk een conflict hebben indien er bijvoorbeeld garantiekwesties in de toekomst volgen).  
Kunnen ze alle voorkomende dakdekkerswerkzaamheden in eigen beheer uitvoeren (zie artikels hieronder)  
   

Dakdekkerswerkzaamheden en specialismes

Veel dakdekbedrijven zijn gespecialiseerd bijvoorbeeld in platte daken of in hellende daken of in metalen dakbedekking of in rieten dakbedekking etc. Daarnaast moet men veel kennis bezitten over onderconstructies ten behoeve van dakbedekking, kennis van het Bouwbesluite, officiële regels, etc. Veel dakdekbedrijven zullen een project niet accepteren indien het buiten het eigen specialisme ligt. Daar moet u goed op letten.

Garantie

Dakbedekking gaat gemakkelijk 20 jaar mee en bij de meeste bedrijven ontvangt u garantie voor 10 tot soms wel 20 jaar.Tijdens die periode moet u dan wel het dak jaarlijks laten inspecteren en onderhouden door het originele dakdekbedrijf. Ook aanpassingen aan de dakbedekking (bijvoorbeeld nieuwe doorvoeren laten aanbrengen) moeten dan door het originele dakdekbedrijf worden gedaan.

Erkende dakdekkersbranches

Er zijn 7 verschillende brancheverenigingen van dakdekkersbedrijven, te weten:

  • Stichting Bedrijfstakregeleingen Dakbedekkingsbranche
  • Vebidak
  • FNV Bouw
  • Vereniging voor dakdekkers van hellende daken
  • Stichting Veilig Dak
  • Stichting Dakpromotie
  • Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA)

Uneto VNI

Lidmaatschap van Uneto-VNI is mogelijk voor dakdekbedrijven, er is bijvoorbeeld een aparte groep metalen dakdekkersgilde.

SEI erkend

De Stichting Erkenning Installatiebedrijven is beheerder van erkenningsregeleingen voor installatiebedrijven met onder meer het vakdiscipline metalen dakbedekking.

Ook het vervangen van het gootwerk en de hemelwaterafvoer en aansluitingen op de liggende riolering is een onderdeel van dakdekkerswerkzaamheden. Daktrimmen, dampremmende folie, dakballast: er komt veel kijken bij hoogwaardige dakdekkers werkzaamheden.

Een goede dakdekker zal de situatie inspecteren, de wensen aanhoren, beoordelen en u adviseren. Belangrijk om te weten is dat het gebruikelijk is dat er 10 tot 20 jaar garantie wordt gegeven op de werking van de gehele constructie.

Dakdekker of loodgieter of aannemer ?

Loodgieters zijn vaak allrounders die ook dakbedekkingswerkzaamheden uitvoeren. Voor kleine klussen en reparaties kunt u vaak met een gerust hart met een loodgieter in zee gaan. Echter voor grotere oppervlaktes en moeilijkere situaties bent u beter af met een specialistisch dakdekkersbedrijf. Ook aannemers voeren vaak kleine klussen uit, maar huren zelf weer dakdekbedrijven in bij complexere en grotere klussen.

De beunhaas

Prijs is extreem belangrijk, maar niet altijd is de allergoedkoopste aanbieder ook de goedkoopste over de gehele levensduur van de dakbedekking. Dakbedekking gaat gemakkelijk 20 jaar mee en bij de meeste bedrijven ontvangt u garantie voor 10 tot soms wel 20 jaar. Veel bedrijven in de dakdekkersbranche starten vandaag, voeren werkzaamheden uit en gaan na enkele maanden failliet. U heeft dan geen recht op garantie. Ook kunt u indien u niet officieel de werkzaamheden laat uitvoeren, maar zwart, niet rekenen op garantie.

Ook het benutte materiaal zou eventueel van mindere kwaliteit kunnen zijn, waardoor u in de toekomst grotere kans op lekkages en dergelijke hebt.

Wees dus verstandig en beoordeel dakdekbedrijven op onder andere de volgende onderdelen:

Aanbrengen isolatie plat dak
Aanbrengen isolatie plat dak

Offertes dakdekbedrijven vergelijken

Het is altijd verstandig om voor een grotere investering meerdere vrijblijvende offertes aan te vragen. Er zal altijd prijsverschil zijn, maar offertes bieden ook veel belangrijke informatie over de uit te voeren werkzaamheden, over de te gebruiken materialen en over garantievoorwaarden. Ook deze onderdelen kunnen van bedrijf tot bedrijf verschillen en alleen die verschillen zijn al reden genoeg om meerdere aanbiedingen aan te vragen. Door te klikken op de onderstaande gele button kunt u geheel vrijblijvend en gratis offertes aanvragen via dakbedekking-experts.nl. Dan heeft u die alvast binnen, gratis en voor niets !

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *