Schoorstenen & doorvoeren

Schoorstenen & doorvoeren

Wilt u gebruik maken van een schoonsteen of een andere doorvoer in uw dak? U heeft daarvoor een aantal verschillende opties. Vanuit het verleden staat een schoorsteen op uw dak voor het feit dat u het goed heeft, dit is een soort statussymbool. Dit had te maken met de belasting die hier op werd geheven.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Vandaag de dag is hier geen sprake meer van, maar met name de gemetselde schoorsteen op het dak zorgt nog altijd voor een uitstraling die veel mensen aan weet te spreken.https://www.youtube.com/embed/oy-cQT1AsGE

Kunststof of gemetselde schoorsteen

U kunt gebruik maken van een kunststof of een gemetselde schoonsteen, afhankelijk van de uitstraling die u wenst. Dit laatste brengt meer werk met zich mee en zorgt daarnaast voor een zwaardere belasting van de constructie. Een kunststof schoorsteen laat zich gemakkelijker installeren, maar heeft niet de uitstraling van het stenen exemplaar.

Prefab sparingen

Indien u voor een schoorsteen of een andere doorvoer wenst te zorgen is het in ieder geval van belang om dit van binnenuit op de juiste wijze aan te pakken. U kunt onder andere gebruik maken van de prefab uitsparingen, waarmee u ervoor zorgt dat u het geheel eenvoudig in elkaar kunt zetten. De prefab luchtdichting in de doorvoer zorgt ervoor dat er een band of rubber in de kunststof plaat zit, zodat de afdichting goed in elkaar zit. U hoeft zich geen zorgen te maken over de luchtdichtheid van het geheel, waardoor bijvoorbeeld uw isolatiewaarde niet in gevaar zal komen.

Oud aangetast bitumen
Oud aangetast bitumen

Afwerkplaat gebruiken

U kunt voor de doorvoer aan de andere kant ook kiezen voor een afdichting met een afwerkplaat. IU dient er in dat geval rekening mee te houden dat u twee verschillende aansluitingen dient af te dichten. Het gaat om de aansluiting tussen de pijp en de binnenplaat van de dakconstructie, maar ook om de aansluiting tussen de pijp en de afdekplaat. Zorg ervoor dat u de beide aansluitingen goed afdicht en maak bij voorkeur geen gebruik van alleen purschuim of semi-gesloten cellenband. De bewegingen kunnen er dan voor zorgen dat de kwaliteit van de afdichting afneemt.

Verder kunt u zich richten op doorvoeren voor bijvoorbeeld rookgas of om meer ventilatie in uw woning aan te kunnen brengen. Denk tenslotte aan rioolontspanningsdakdoorvoeren, zodat u op basis van het doel dat u voor ogen heeft een goede keuze kunt maken voor de verschillende oplossingen die er voor handen zijn.

Dakventilator
Dakventilator

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *