Gereedschappen & veiligheid op het dak

Gereedschappen & veiligheid op het dak

Een dakdekkersbedrijf dient voor voldoende veiligheid op het dak te zorgen, om te voorkomen dat er ongelukken kunnen ontstaan. Hiervoor is gereedschap beschikbaar, maar het is daarnaast van belang om zelf altijd alert te blijven.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Denk op het gebied van gereedschappen en veiligheid op het dak aan een dakrandbeveiliging en individuele valbeveiliging, maar bijvoorbeeld ook aan het juiste schoeisel en voldoende drinkwater. Tenslotte is het verstandig om eventuele openingen tijdelijk dicht te maken, zodat het onmogelijk is hierin te stappen of er door te struikelen.

Dakrandbeveiliging en individuele valbeveiliging

Werkt u op een dak dat zich op 2,5 meter of meer van de grond bevindt? Dan bent u verplicht om gebruik te maken van een dakrandbeveiliging. Dit zorgt ervoor dat u niet zomaar van het dak af kunt vallen, bijvoorbeeld op het moment dat u uw evenwicht verliest. Gaat het om kortdurende werkzaamheden? Dan kunt u er voor kiezen om gebruik te maken van een individuele valbeveiliging. Maak in dat geval gebruik van een lifeline met een gordel en een dakanker. Dit zorgt ervoor dat u niet van het dak af kunt vallen, omdat u uiteindelijk goed vast blijkt te zitten.

Schoeisel en drinkwater

Het is minstens zo belangrijk om tijdens het werken op het dak het juiste schoeisel te dragen. Dit klinkt wellicht niet direct als een van de gereedschappen waar u het eerst aan zou denken, maar het draagt enorm bij aan de veiligheid op het dak. Maak gebruik van schoenen met slipvaste zolen en gebruik daarnaast bijvoorbeeld goede handschoenen, een bouwhelm en een veiligheidsbril. Zorg er daarnaast voor dat er voldoende drinkwater aanwezig is. De zon zorgt voor uitdroging en maakt ons vermoeid. Heeft u te weinig drinkwater tot uw beschikking? Dan groeit het risico op een eventuele val.

Openingen dichtmaken en meer informatie

Is er sprake van openingen in het dakoppervlak, bijvoorbeeld met het oog op (gegroepeerde) doorvoeren die u later aan wenst te brengen? Het is verstandig om deze tijdelijk dicht te maken. U zorgt er op die manier voor dat u het risico op een val tot een minimum kunt beperken. Indien u meer informatie wenst te ontvangen over de gereedschappen en de veiligheid op het dak is het verstandig om eens te surfen naar www.arbouw.nl, of www.arbeidsinspectie.nl. U kunt daar meer lezen over zowel de verplichtingen als de voorschriften en richtlijnen waar u rekening mee kunt houden tijdens het werken op het dak.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *