Doorvoeren en overige dak aanpassingen

Doorvoeren en overige dakaanpassingen

Wilt u het dak doorvoeren, of andere dakaanpassingen aan (laten) brengen? Zorg er dan in ieder geval voor dat de installateur of dakdekker op een veilige manier kan werken. Een dak doorvoer kan voor een gevaarlijke situatie zorgen, zeker wanneer u gebruik maakt van een lichtkoepelsparing of een andere grote dakdoorvoer.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

U kunt de doorvoeren gebruiken om bijvoorbeeld een rookgasafvoer aan te brengen, gebruik te maken van ventilatie of ontluchting. U kunt in principe zelf bepalen op welke plaatsen u hier gebruik van wenst te maken. U kunt de doorvoeren met plakplaten inplakken in de dakbedekking, al dient u er rekening mee te houden dat het hier gaat om een arbeidsintensieve klus. Het is verstandig om meerdere dakdoorvoeren te groeperen. U kunt op die manier de kosten drukken, maar er daarnaast voor zorgen dat er een Arbo-veiliger werksituatie zal ontstaan.

Sparingen afdekken

Maakt u gebruik van relatief grote sparingen in het dak, vergelijkbaar met die van een lichtkoepelsparing? Dan is het van belang om deze af te dekken, tijdens de uitvoering op het dak. De Arbo schrijft afdekken voor bij een grootte van de sparing waar een kubus van 80 x 80 mm doorheen zou kunnen vallen. Vanaf die grootte ontstaat er gevaar voor de dakdekkers die werken aan de uitvoeren. De doorvoer in het dak zou dan tot problemen kunnen leiden, waardoor het van belang is om hier maatregelen voor te nemen.https://www.youtube.com/embed/oy-cQT1AsGE

In veel van de gevallen zal de installateur of de dakdekker ervoor kiezen om deze sparingen door te plakken. De installateur kan het isolatiemateriaal er later uitsnijden, om de doorvoer in het dak alsnog aan te kunnen brengen. U voorkomt dan de risico’s die er tijdens de eerste uitvoering kunnen ontstaan. Dit beperkt met name het aantal verwondingen aan de benen.

Dakventilator
Dakventilator

Veilig ontwerpen binnen Arbobesluit, deel 1

In ‘Veilig ontwerpen binnen Arbobesluiit, deel 1 oplossingen voor daken’ kunnen we lezen dat het wordt aanbevolen om dakdoorvoeren zoveel mogelijk te groeperen. Probeer een sparing bovendien zoveel mogelijk af te dekken met een rooster van bouwstaalnet, om eventuele vallen te voorkomen.Het is mogelijk om de dampremmende laag, de isolatie en de dakbedekking hier overheen door te leggen, om later te werken aan de dakdoorvoer. Dit maakt het gemakkelijk om eventuele kleine dakdoorvoeren op een later moment aan te brengen, zonder dat dit een arbeidsintensieve klus hoeft te worden waar voor de dakdekker op dat moment veel werk in gaat zitten.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *