Aangetaste dakbedekking

Aangetaste dakbedekking

Aangetaste dakbedekking verliest zijn werking

Heeft u te maken met aangetaste dakbedekking, waar u graag iets aan wilt laten doen? Het is van belang om uw dakbedekking goed schoon te houden en regelmatig te zoeken naar lekken, om aanvullende schade te voorkomen. In het geval van aangetaste dakbedekking kunt u dit laten herstellen.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Zelf jaarlijks inspecteren is verstandig

Het is verstandig om eens per jaar een controle uit te laten voeren op aantasting van uw dakbedekking. Kijk vooral goed naar de naden tussen de banen, de opstanden, hoekafwerkingen, aansluitnaden tussen de stukken daktrim, de aansluitingen bij doorvoeren, de dakuitlopen en andere kwetsbare punten. Zoek verder naar plooien, blazen, scheuren en ‘weggebrande putten’, als het gevolg van de schadelijke UV-straling.

LET OP: Het is verstandig om bitumineuze daken bij temperaturen onder het vriespunt niet te belopen, aangezien u het dak dan niet te zwaar mag belasten.

Vervuiling van uw dakbedekking

Wilt u de aantasting van uw dakbedekking zelf graag voorkomen? Houd de dakbedekking dan goed schoon. Zorg ervoor dat vuil, bouwafval, takken, bladeren en plantengroei (flinke mosaangroei) geen kans krijgen om het dak aan te tasten. Als het gevolg van de vervuiling kan er water op het dak blijven staan, waardoor vorst tot schade kan leiden.

Zoek naar een lek

Heeft u te maken met aangetaste dakbedekking en wilt u zoeken naar het lek? Houd er rekening mee dat dit niet altijd zit boven het punt waar het vocht naar binnen komt. Ga vooral op zoek bij de opstanden van het dak, zoals de kim en de binnenhoek bij de opstand aan de dakrand. Dit zijn de zwakke plekken in het dak, waar het meest gemakkelijk lekkage en daardoor schade kan ontstaan.

Reparatie van de dakbedekking

Is er sprake van aangetaste dakbedekking en wilt u die graag laten repareren? Bij kleine beschadigingen kunt u gebruik maken van een koud verwerkbare bitumenpasta en een wapeningsmateriaal in de vorm van een vlies of een weefsel. Grotere reparaties aan de aangetaste dakbedekking kunt u uitvoeren met een brandrol, al is het verstandig om hiervoor gebruik te maken van een specialist of vakman.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *