Soorten dakvormen

Dakvormen

We onderscheiden een groot aantal verschillende dakvormen. Denk hierbij in ieder geval goed na over de mogelijke opbouw, ongeacht de vorm, het soort of de complexiteit van het dak. Zorg ervoor dat er sprake is van een waterkerend gedeelte (de dakbedekking), een afsluitend gedeelte (de ondergrond) en een dragend gedeelte (de onderconstructie).

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Samen zorgen deze drie elementen voor een degelijke constructie van het dak. Vervolgens kunt u een keuze maken uit de verschillende dakvormen, afhankelijk van de functie of de uitstraling die u voor ogen heeft.

Plat dak

Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van een plat dak? In dat geval ligt het dakvlak (bijna) horizontaal, waardoor u er bijvoorbeeld een installatie op kunt plaatsen, of het mogelijk is om er een dakterras of een parkeerdek van te maken. Deze soorten daken zorgen ervoor dat u de ruimte op een nuttige manier kunt gebruiken. Houd er rekening mee dat u het platte dak ook goed kunt gebruiken op het moment dat u een lage aanbouw wilt creëren, bijvoorbeeld aan uw woning waarvoor u verder gebruik maakt van een hellend dak.

Hellend dak met platte dakvlakken

Indien u gebruik wenst te maken van een hellend dak met platte dakvlakken heeft u een aantal keuzes. Maak bijvoorbeeld gebruik van het lessenaarsdak, het meest eenvoudige hellende dak. Deze dakvorm kunt u onder andere gebruiken voor een aanbouw. Het zadeldak komen we in Nederland veel tegen, waarbij het dak als een ‘zadel’ over de rest van de woning heen wordt geplaatst.

Verder kunt u binnen de hellende dakvormen bijvoorbeeld kiezen voor een dak met een wolfseind (plat vlak op de bovenste hoeken) of een schilddak. Met name op boerderijen en grote woningen komen we ook het samengestelde dak relatief veel tegen, terwijl we het mansardedak vooral vanuit het verleden kennen.

Dakinspectie
Dakinspectie

Hellend dak met gebogen dakvlakken

Wilt u gebruik maken van de meer speciale dakvormen die er beschikbaar zijn? Denk dan aan een hellend dak met gebogen dakvlakken, zoals het koepeldak of het kegelvlak. Verder kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een schaaldak om een ronde vorm in de horizontale richting te creëren, of kiezen voor een samengesteld schaaldak waarmee u een golfbeweging kunt creëren. Kies verder voor bijvoorbeeld een getuid dak of een hangdak. Wat dat betreft zijn er verschillende dakvormen beschikbaar en is het verstandig hier eens doorheen te bladeren, op het moment dat u uw eigen woning volledig naar smaak wenst vorm te geven.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *