Soorten daken

Bent u op zoek naar meer informatie over daken, bijvoorbeeld met het oog op de eisen die we hier in Nederland aan stellen, de functies hiervan of de verschillende dakvormen die er beschikbaar zijn? We zijn in Nederland behoorlijk streng op het construeren van de daken.

Wat kost een dakdekker?

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen voor alle soorten dakbedekkingen.Ja, ik wil graag offertes voor dakdekken ontvangen

Meer informatie over daken

Dit leidt ertoe dat we er in de vorm van een aantal verschillende functies gebruik van kunnen maken. Dankzij de diverse dakvormen heeft u de mogelijkheid om een functie te creëren, of aan de andere kant voor de uitstraling te zorgen die u wenst.

Eisen aan daken

Qua eisen aan daken dient u rekening te houden met een aantal verschillende factoren. Denk allereerst aan de mechanische eisen, waarmee u ervoor zorgt dat het dak bijvoorbeeld voldoende stevig is, om de constructie zelf en eventuele invloeden van het weer te kunnen dragen en weerstaan. Het dak rust op de muren van uw woning of pand, waardoor het bovendien van belang is hiervoor een berekening te laten maken.

Daarnaast dient u bij het construeren van een dak na te denken over de bouwfysische eisen (isolatie), de veiligheidseisen en natuurlijk de dichtheid op het gebied van wind en water. Een goed dak dient volledig af te sluiten, zodat wind en water geen kans krijgen om binnen te dringen.

Functies van daken

Daken hebben een aantal verschillende functies. Traditioneel gezien zorgt een dak op een woning of een pand voor de afsluiting hiervan en kan het ons beschermen tegen ongewenste gasten. Daarnaast zorgt het voor een stukje isolatie, mits we het dak op de juiste manier aanbrengen.

Daarnaast zijn er in de loop der jaren een aantal functies bijgekomen, die het dak bijvoorbeeld maken tot een parkeerdek of een dakterras. Wat dat betreft zijn we steeds meer functioneel gebruik gaan maken van de ruimte op het dak, ook met het oog op bijvoorbeeld installaties op hallen.

Dakvormen

Dankzij de verschillende dakvormen kunnen we de diverse functies uitstekend tot hun recht laten komen. We onderscheiden in Nederland allereerst natuurlijk het platte dak, maar kunnen daarnaast zorgen voor een keur aan hellende daken. Denk hierbij aan het hellende dak met een plat vlak, maar ook aan het hellende dak met een gebogen vlak. Wilt u gebruik maken van een traditioneel zadeldak, of voelt u aan de andere kant meer voor een golvende vorm? Dankzij het grote aantal verschillende dakvormen kunt u uitgaan van de functie die u op het oog heeft, of werken aan de uitstraling die u graag creëert.

VRIJBLIJVEND OFFERTES AANVRAGEN

Het herstellen, vernieuwen of compleet opnieuw aanbrengen van dakbedekking is een secuur werk waar hoge eisen aan gesteld worden. Bij foutieve aanleg kan veel vochtschade ontstaan met alle gevolgen van dien. Het loont de moeite om meerdere offertes bij goede dakdekbedrijven uit uw regio aan te vragen. Via dakbedekking-experts.nl kunt op een eenvoudige wijze in 1 stap bij circa 4 a 5 dakdekbedrijven volledig gratis en vrijblijvende offertes en documentatie aanvragen. Klik op de knop hieronder.

Dakdekker nodig? Vergelijk eerst!

Wat kost een dakdekker? Ontdek de exacte prijzen van uw klus door in een keer tot wel 4 offertes aan te vragen. Geheel gratis en vrijblijvend.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *